Det opplyser Frps representant i utdanningskomiteen på Stortinget, Lill Harriet Sandaune. Vedtaket er ennå ikke offisielt bekreftet av Kunnskapsdepartementet.

For 2015 ble det vedtatt å gi tilskudd til 220 nye studentboliger i Trondheim, som nå er under etablering på Moholt studentby. For 2106 økes altså dette antallet med 80 flere boliger, slik at 300 nye boliger kan bygges i år.

- Dobling av boliger

I samarbeidsavtalen mellom regjeringspartiene Høyre/Frp og Venstre og KrF, ble det lovt at det skulle bygges 2200 nye studentboliger på landsbasis hvert år.

- Dette er en gledelig nyhet for Trondheim og studentene der. Den forrige regjeringen sørget kun for i underkant av 1000 nye boliger hvert år, men i samarbeid med Venstre og KrF har altså denne regjeringen doblet dette antallet. Det er vi veldig godt fornøyd med, sier Frps Lill Harriet Sandaune, som sitter i utdanningskomiteen på Stortinget.

På Moholt har det i løpet av året blitt bygget såkalte studentboligtårn: Totalt fem høyblokker med ni etasjer skal huse studentene. Dette skal etter planen gi 632 nye studentboliger. Med tilsagn om tilskudd til 300 nye for 2016, og 220 for 2015, er det altså 520 nye boliger som nå er sikret.

LES OGSÅ: Flytter 14000 studenter i Trondheim

Trenger enda flere

- Tilgang på et sted å bo er viktig for å kunne studere, særlig i et presset leiemarked med høye priser og få boliger. Nå kan Studentsamskipnaden i Trondheim (SiT) fortsette realiseringen av et viktig prosjekt, og jeg håper det kan gjøre byen enda mer attraktiv å studere i, sier Sandaunet. Hun erkjenner likevel at det fremdeles er behov for ytterligere satsing på boliger til studenter.

LES OGSÅ: Nå skal det bygges studenthybler

- Selv om satsingen i år er rekordstor, ser vi at behovet fortsatt er der. Utfordringene i boligmarkedet vil ikke være løst over natta, men vi vil fortsette å bygge flere studentboliger i årene fremover, framholder Sandaune.

Administrerende direktør i SiT, Knut Solberg, ønsker ikke å kommentere saken da han ikke har dette bekreftet fra Kunnskapsdepartementet.

LES OGSÅ: Her blir det 57 nye studenthybler