Hund i Trøndelag:

Snart kan du bestille hundelufter via mobilen

Ny mobilapp ble lansert søndag i Oslo og Akershus. Trondheim er neste.

Her er en av de sertifiserte hundelufterne, Rita Just Olsen, sammen med den franske bulldogen Trine.  Foto: Haakon Hoseth/skjermprint fra doogy.no

Saken oppdateres.

Over 300 personer har blitt kurset for å bli sertifiserte hundeluftere i Oslo og Akershus. Søndag var første dag på jobb for lufterne, da mobilappen Doogy lanseres. Og veien til parken går via doogy.no.

- Det er en formidlingstjeneste som skal koble hundeeiere med lokale hundepassere, sier gründer og daglig leder, Johan Erik Bergdahl.

Ligner du på hunden din? Delta i vår foto-konkurranse.

Stor interesse

Han har sett et behov for for å gjøre hverdagen enklere for hundeeiere, og forteller at allerede før lansering har over 400 hundeeiere meldt sin interesse.

- Folk jobber og reiser mye, og får dårlig samvittighet fordi hunden blir så lenge alene hjemme. Nå blir det enkelt å få noen til å lufte hunden i lunsjen, eller passe den om man har lyst på en spontan weekendtur, sier Bergdahl.

Konseptet går ut på å gi hundeeeieren oversikt over alle tilgjengelige passere på ett sted. Et konsept som ifølge Bergdahl foreløpig ikke finnes andre steder i Norden.

Skal du skaffe deg hund? Her er ni vanlige feil hundeeiere gjør.

Trondheim neste

De fleste hundelufterne er studenter, gjerne veterinærstudenter, dyrepleiere og sykepleiere, som vil ha en fleksibel deltidsjobb. Kursingen er gjennomført kvalifiserte hundeinstruktører og lufterne blir kontinuerlig kurset

- Det er viktig å holde høy kvalitet på tjenestene vi tilbyr. Hundeeiere vil ikke at hvem som helst skal gå inn i leiligheten og passe de firbente barna, og da er det viktig at tjenesten oppleves som trygg, sier Bergdahl.

Tjenesten blir først tilgjengelig for Oslo og Akershus, men neste by som skal erobres er Trondheim.

- Vi har fått en del henvendelser fra folk i Trondheim som ønsker å være med å starte opp. Men første steget blir å finne hundeinstruktører som jan hjelpe oss med å holde kurs, sier daglig leder.

Han tror hundepassere kan bli klare for Trondheim 1. april. Deretter venter Bergen, Stavanger og Tromsø.

LES OGSÅ: Disse hunderasene fødes det flest av i Trøndelag

Trening med hund

Det er Bergdahl, Rolf Hasle og Hanne Lystad som jobber med utviklingen av konseptet, som sammen med hundeinstruktører og andre samarbeidspartnere skal holde kurs og events utover våren, i tillegg til flere lanseringer.

Blant annet Doogyactive, et treningsopplegg som involverer både personlige trenere og hundeinstruktører med mål om få hunder og hundeeiere til å bli mer aktive sammen. Konseptutviklerne jobber med dette nå, blant annet blir det løpe- og styrketrening tilpasset både hund og eier.

- Vi ser at hunder utvikler de samme livsstilssykdomerne som mennesker, spiser for mye og får for lite trim, dette er noe Doogyactive vil endre, sier Bergdahl.

Han understreker at alle hundene som blir passet er forsikret, og de har veterinærer tilgjengelig døgnet rundt.

På forsiden nå