På det felles fylkestinget, som starter klokka 14.00 i dag, legges den såkalte innbyggerundersøkelsen frem. Et utvalg av befolkningen i begge fylkene er spurt om deres holdninger til utredningen som er gjort, og holdningene til en mulig sammenslåing av trøndelagsfylkene.

Ikke folkeavstemning

Det politiske flertallet i de to fylkeskommunene har valgt å høre hva innbyggerne mener gjennom en slik undersøkelse, og ikke gjennom en folkeavstemning som mange har krevd.

Til sammen er 2600 personer over 15 år stilt 11 spørsmål. 600 av de som deltok i undersøkelsen bor i Trondheim, 1000 i Sør-Trøndelag og de siste 1000 i Nord-Trøndelag.

Ingen vedtak

På fylkestingen vil også høringssvarene presentert. En rekke organisasjoner og institusjoner har sendt inn sine svar til trøndelagsutredningen.

Dagens fylkesting skal ikke vedta om trøndelagsfylkene skal slå seg sammen eller ikke. Det skjer først i april. Det er lagt opp til at fylkestingsrepresentantene skal komme med sine reaksjoner på høringssvarene og innbyggerundersøkelsen når den legges frem på Stjørdal i dag.