Det er kvinnedag, men bare et fåtall av midtnorske lokalaviser skriver om dette i dag. Dermed blir det nok ingen storstilt markering i landsdelen, og i alle fall ikke i Oppdal.

- Vi trenger ikke kvinnedagen. Det sier ordføreren og varaordføreren i Oppdal til Opdalingen. Begge er selv kvinner, og begge mener at kvinnedagen ikke har noen betydning. Derfor forbigås dagens kvinnedag i stillhet i Oppdal.

- Jeg har ikke noe forhold til 8. mars, sier oppdalsordfører Kirsti Welander til Opdalingen og legger til:

- Selv om jeg er pro likestilling har jeg ikke noe personlig behov for det. Heller ikke varaordfører Ingvill Dalseg ser behovet for kvinnedag og spør i Opdalingen:

- Skal vi ha mannedag også?

LES MER: 87 prosent av alle minstepensjonister er kvinner: Astrid får bare 11 644 kroner i måneden.

Mange rosa prinsesser

Trønder-Avisa har vært i Verdal og spurt fire kvinner hvilket forhold de har til kvinnedagen. De fant ikke et sterkt engasjement, og Kristin Vold som er fra London/Oslo uttaler at hun bruker å gå i tog, men frykter hun må gå alene i Verdal.

Gunn Elisabeth Saltvik fra Verdal sier til Trønder-Avisa:

- Jeg skulle vel engasjert meg mer, er vel det første svaret. Jeg er veldig glad vi har hatt kvinner som har kjempet for oss andre, men det er fortsatt en jobb å gjøre. Det er bare å se på leketøysbutikkene. Der er det fremdeles gutte- og jenteleker, og ikke minst veldig mange rosa prinsesser.

Kvinnemarkering i Malvik

Utfra dagens lokalaviser kan det virke som det bare er i Malvik at dagens kvinnedag markeres.

- Vi har fått henvendelser om det skulle være noen markering av 8. mars i Malvik. Sammen med leder for Arbeiderfestivalen i Hommelvik, Hege Olufsen, ble det derfor laget en gruppe på Facebook for noen dager siden, forteller leder for Malvik Ap, Anne S. Mostervik til Malvikbladet.

Kvinnedagen blir markert med et arrangement i Hommelvik ungdomshus tirsdagskveld. Foruten innlegg ved ordfører Ingrid Aune blir det kunstneriske innslag, diskusjoner og enkel servering.