I frykt for at slukningsarbeidet blir vanskelig ved en eventuell brann fjerner nå Amfi alle ladepunkter i sine parkeringskjellere, skriver NRK.

- I Trøndelag er det noen få senter som må fjerne ladepunktene sine fra parkeringskjellerne. De ladepunktene som fjernes vil erstattes med nye ladepunkter utendørs, sier driftssjef Kjetil Moen hos Amfi til Adresseavisen.

- Bedre brannsikkerheten

Bakgrunnen for at Amfi nå velger å flytte sine ladepunkter er blant annet rapporten om brannsikkerhet i parkeringskjellere som Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, og Direktoratet for byggkvalitet bestilte. Her ble det slått fast at det ikke er noe problem å lade elbiler i parkeringskjellere som er tilrettelagt for dette. Men det ble også slått fast at ladestasjonene bør ligge så nærme utgangen som mulig i tilfelle det skulle oppstå brann. Dette for å gjøre en brannslukking enklest mulig.

- Grunnen til at vi nå har bestemt oss for å flytte ladepunktene er for å bedre brannsikkerheten. Hvis det skulle begynne å brenne i en elbil kan slukningsarbeidet bli vanskelig inne i en parkeringskjeller, og dette tar vi nå hensyn til, sier Moen.

LES OGSÅ: Advarer mot å lade elbilen hjemmeLES OGSÅ: Skal lokke elbiler inn i p-hus

Ingen hast

Moen forteller at de ikke har satt noen tidsfrist for å flytte ladestasjonene. Det er kun ladepunktene i parkeringskjellere som blir flyttet.

- Dette er ikke noe som haster. Vi har selv bestemt at vi skal gjøre dette, det er dermed ingen som pålegger oss å gjøre dette til et fastsatt tidspunkt. Vi er helt i startfasen av prosjektet.

Adresseavisen har vært i kontakt med flere av Amfi-sentrene i Trøndelag. Senterlederne på de ulike sentrene svarer at det ikke byr på noen problemer for dem at ladestasjoner for elbiler nå må flyttes ut av parkeringskjellerne.

- Her på Malvik Amfi har vi ikke parkeringskjeller, og vi har heller ikke ladepunkter for elbiler. Så dette er ikke noe problem for oss, sier senterleder Øyvind Slotterøy.

LES OGSÅ: Rita vil få slutt på gratis elbil-parkering i Trondheim