«Flire mæ hjæl, bare i Norge dette skjer»

Folk er både fornøyde, provoserte og likeglad til at smågodteriprisene er rekordlave.

Coop Mega og Coop Extra, Kiwi og Rema er kjedene som så langt har hatt rekordlave priser på smågodt.   Foto: Christer S. Johnsen

Saken oppdateres.

Nesten 10 000 personer har svart på Adresseavisens uhøytidelige spørreundersøkelse om de skal hamstre smågodteri eller ikke nå når prisen er så lav.

54 prosent sier nei, og 46 prosent sier ja.

Og butikkene har merket godt til de 46 prosentene siden prisen på 2,90 per hekto ble innført.

Helseministeren: - I påsken skal folk få kose seg

Les også: - Det er kalorier for 30 middager i én full smågodtpose

Solgte 1600 kilo smågodt på én dag

Butikksjef Marius Malvik på Kiwi Tiller forteller at de selger store mengder smågodt om dagen.

- Vi har solgt veldig mye, folk kjøper mer enn de vanligvis gjør. En dag solgte vi 70 ganger så mye smågodt som vanlig, sier Malvik.

Kjøpmann Anders Juberg i Rema Nordsia i Steinkjer forteller at de solgte ett tonn smågodt i forrige uke. Onsdag solgte de 1600 kilo på én dag. Dette ble først omtalt av Trønder-Avisa.

Nå setter Coop en maksgrense på to kilo smågodt per kunde, skriver E24.

«Synes det er flott»

Dette sier folk i kommentarfeltene:

«Hahahaha...flire mæ hjæl...bare i Norge dette skjer da.»

«Påske en gang i året og folk må få kose sæ litt. Syns det e blitt ektremt og alt e farlig smågodt, røyking, brus, forskjellige mat er farlig si mange. Snart er vel vann og farlig. Ska vi helpå sånn hele tida uten at folk ska kos sæ? Vi leve bare en gang i livet, syns vi ska kos oss også det livet vi har.»

«Kjøpte 8 kg i går og satser på å ha igjen til påske.»

«Synes det er flott. Tenk så glade fattige blir, som endelig kan gi ungene påskegodt uten å snu på krona. Håper på frukt- grønnsak-dumping også. Så glad alle hadde blitt da, de som ALDRI har råd til sånt.»

Les også: Priskrig på mer enn bare smågodt

Valutakursen er tilnærmet lik i Norge og Sverige.

«Fedme og overvekt er et stort samfunnsproblem og koster staten mange milliarder kroner årlig. Å dumpe prisene på usunne varer slik det blir gjort nå er ikke akkurat med på å gjøre saken bedre. Folk må ta egene valg, men alt for mange sliter med å stå i mot fristelsene som ligger foran dem. Det koster samfunnet dyrt. Når over halvparten av Norges befolkning er overvektige er det helt klart noe som ikke er som det skal være, og flere aktører bør ta grep. Matvarekjedene snakker så fint om å ta samfunnsansvar, men å sette smågodtprisen til 29 kr kg er så langt fra å ta samfunnsansvar som det er mulig å komme.»

«Skulla ønska de hadd samma priskrig på frukt og grønt å.»

«Helseskadelig med priskrig på godteri si professor. Hærrefred, folk bestemme vel sjøl ka dem kjøpe å putte i munnen! Alt med måte så e det ikke farlig å det fortstår vel flesteparten! "ALT" e jo skadelig, så rart det e igjen folk på jorda. At det e mulig å ska skap så my styr å fjas hele tia. Ka gjor folk før når sosiale media ikke fantes lure no æ på.»

«Det er vel et valg hvær enkelt må ta. Ikke noe kjøpepress. Bruk sunn fornuft og du overlever påsken i år også. GOD PÅSKE med eller uten godteri.»

«Trur d e hamstring ja. Folk e gæren. Vært innom tre butikka for å få i hodeskallesmågodt te bursdagen t jenta mi æd e aldri nå problem å få i te vanlig.»

Skal du hamstre smågodteri?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå