Det var ved 15.30-tiden torsdag at Hovedredningssentralen fikk beskjed av forbipasserende båtfører at en tom båt med motor igang var funnet i Trondheimsleia, litt sørvest for Ballsnesbugen ved Hitra.

I 20-tiden torsdag kveld ble søket langt på vei avsluttet. Søk etter antatt omkommet vil bli startet fredag.

Operasjonsleder Arnt-Harald Aaslund ved Trøndelag politidistrikt opplyser i 11.30-tiden fredag at det nå settes i gang flysøk med to småfly. I tillegg vil redningsskøyta starte opp søket igjen.

Tysk turist

Etter funnet av båten trosdag ble det umiddelbart satt i gang søk, og både Redningsskøyta, sivile båter og Sea King fra Ørlandet bidro.

- Vi har snakket med eieren av båten som sier at en mann i 50-årene har disponert den i dag. Han reiste ut i morgentimene, sa Børge Galta ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til adressa.no ved 18.15-tiden torsdag.

Alene i Norge

Operasjonsleder Ole Petter Hollingen opplyste at det er en tysk statsborger som har leid båten som ble funnet drivende og at politiet har jobbet med å varsle familien til den savnede. Mannen er i Norge som turist.

- Så vidt vi vet kom han til Norge alene, sa Hollingen torsdag.

- Liten sjanse

Rett etter klokken 20.00 i går ble letingen nærmest avsluttet.

-  Helsepersonell vurderer det dithen at det er liten sjanse for at mannen har overlevd i vannet så lenge. Redningsskøyta leter videre med infrarødtkamera, men de andre båtene og helikopteret har avsluttet, opplyste Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen.

Den åpne båten med påhengsmotor gikk ut fra Korshavn på Hitra torsdag morgen, men ble funnet i Trondheimsleia, litt sørvest for Ballsnesbugen ved Hitra.

Været har vært godt, og det har vært god sikt under letingen.