Han er tiltalt for å ha voldtatt to prostituerte på en brutal måte, og en tredje kvinne regelmessig gjennom en periode på fem år. I februar i fjor ble han også anmeldt for en grov, uprovosert voldsepisode.

- Jeg la ned påstand om forvaring med tidsramme på åtte år, og minstetid på fem år og seks måneder, sier statsadvokat Unni Sandøy til Adresseavisen etter rettssakens siste dag.

- Fare for gjentakelse

Den tiltalte er tidligere ustraffet, men Sandøy begrunner påstanden med en risikovurdering.

- Dersom han dømmes for forholdene, mener vi det er gjentakelsesfare. Det er uvanlig å be om forvaring når tiltalte tidligere er ustraffet, det er fordi det blir vanskelig å dokumentere fare for gjentakelse. Men her ser vi tre fornærmede kvinner med tre voldtekter og voldsbruken i alle tilfellene, uttalte Sandøy til Adresseavisen torsdag.

De to sakkyndige har konkludert med diagnosen dyssosial personlighetsforstyrrelse.

- Manglende hensyn til andres følelser, vedvarende voldshandlinger, manglende evne til vedvarende relasjoner, fravær av empati, fravær av anger, oppsummerte psykologspesialist Kåre Nonstad blant annet i retten torsdag.

Les også: «Jeg tenkte på barna mine, tenkte jeg skulle dø» (PLUSS)

Erkjenner ikke straffskyld

Tiltaltes forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, har ikke besvart Adresseavisens henvendelser fredag kveld. Ifølge Sandøy mener ikke Pedersen at det er grunnlag for forvaring.

- Han tar utgangspunkt i at det ikke domfelles for noen voldtekter, sier Sandøy.

Tiltalte erkjenner ikke straffskyld for noen av voldtektene, men han erkjenner skyld for den uprovoserte volden mot mannen.

- Han skal ikke domfelles for de tre voldtektene, så gjentakelsesfare er ikke en problemstilling. Skulle han likevel dømmes, vil en tidsbegrenset fengselsstraff være tilstrekkelig. Han har tatt initiativ til å få hjelp til de problemene han har, uttalte Pedersen til Adresseavisen på torsdag.