Transformatoren er fullstendig ramponert, slik at 176 husstander nå er uten strøm i Melhus kommune.

Skadene er så omfattende at det vil bli langt på natt før strømmen er tilbake.

I tillegg har bilen slått hull i veggen i et rekkehus.

- Det var en helt absurd situasjon. Jeg har aldri sett at noen har klart å ramme en hel trafostasjon og en halv husvegg før, sier øyenvitnet Lavrans Schrøder (38) til Adresseavisen.

Feil pedal

Han bor i rekkehuset, som i 17-tida ble rammet av den løpske bilen, og er nabo med leiligheten som fikk hull i veggen. Personen som bor i denne leiligheten var ikke hjemme da bilen krasjet inn i veggen.

- Det var to personer i bilen, og den ene skulle øvelseskjøre. Slik jeg forstår han som skulle stå for opplæringa, så traff eleven gasspedalen da han skulle bremse, sier Schrøder.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 17 tirsdag.

- Sjåføren mistet kontrollen på bilen, slik at den først kjørte inn i en transformatorkiosk, og deretter inn i et bolighus, bekrefter operasjonsleder Arnt Harald Aaslund ved politiet i Sør-Trøndelag til Adresseavisen.

- Det er snakk om øvelseskjøring, opplyser innsatsleder anne Birgitte Aras.

To i bilen

Det var to personer i bilen, men det skal ikke være noen personskade.

Politiet rykket ut til stedet, sammen med brannvesen og ambulanse.

- Hendelsen vil få konsekvenser for begge personene i bilen. Bileieren, som satt på passasjersida, er fratatt førerkortet. Den videre etterforskningen vil avgjøre eventuelt andre reaksjoner, sier innsatsleder Aras.

Store skader

Bilen endte opp om lag hundre meter fra veien. Da hadde den kjørt inn i transformatorkiosken, videre inn i rekkehuset og gjennom noen busker, før den endte opp i rekkehusets hage.

Bilen har fått trykt inn hele fronten. Støtfangeren og blinklysene er revet av.

Både transformatorkiosken og bolighuset er påført alvorlige skader. Deler fra transformatoren er spredd ut over et større område.

- Det er omfattende skader. Vi må skjøte på nye kabler i tillegg til å få på plass en ny trafo, så dette tar litt tid, sier kommunikasjonsrådgiver Tore Wuttudal i Trønderenergi.

Han forteller at fire nettstasjoner i området er strømløse på grunn av omkoblingen. Det er grunnen til at hele 176 kunder er strømløse. De kan ikke få strømmen tilbake før det igjen blir satt på spenning i den ødelagte trafoen.

- Mannskapet står på og jobber så fort de kan, men det vil nok bli langt på natt før strømmen er tilbake, sier Wuttudal.

Følg Adresseavisen på FacebookInstagram og Twitter.

- Det var en helt absurd situasjon, sier øyenvitnet Lavrans Schrøder, som her står foran hullet bilen laget i rekkehuset. Foto: Håvard Haugseth Jensen