Meteorologisk Institutt har sendt ut OBS-varsel for Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag. Lørdag og søndag er det meldt sørlig sterk kuling og periodevis liten storm utsatte steder. Vindkastene kan komme opp i 25-35 m/s.

- Vi har en urolig helg med lavtrykk som skal innover Sør-Norge og Trøndelag. Det gir mye regn, nedbør og vind, sier Fagerlid.

Les også: Mann brakk beinet - fryktet nedkjøling

Les også (Pluss) : Spiste vafler og debuterte på ski ved Røde Kors-hytta i Melhus

- Folk bør holde seg inne

Han advarer folk mot å dra ut, og råder folk til å heller forbli inne siden det er meldt sterk vind og mye nedbør.

- Vi vet ikke om vinden blir like kraftig alle steder, men det kan endre seg fort. Selv om det ser bra ut, så kan det plutselig endre seg etter noen kilometer. Dette er ikke noe vær å være ute i. Folk bør holde seg inne, sier Fagerlid.

Vakthavende i Røde Kors Sør-Trøndelag, Tor Raumbraut, sier de ikke har satt inn ekstra folk på grunn av OBS-varselet.

- Vi har allerede 25 personer på vakt rundt om på hyttene våre, og 60 som har hjemmevakt. Blir det behov setter vi inn flere folk, sier Raumbraut.

Likevel råder han folk om å være forsiktig.

- Folk på tur må huske å ha på seg gode klær, og se på de nye fjellvettregler. Når folk drar ut på tur, så må de huske at de skal like langt tilbake. Den hjemturen er mye lengre enn den turen ut. Det er også viktig at folk tar trygge veivalg, sier Raumbraut.

Les også: - Viktig at folk får med seg at det er litt skummelt

Les også: Røde Kors måtte hente ned tre skadde fra fjellet skjærtorsdag

Kan påvirke påsketrafikken

Fagerlid sier at det også er meldt sterk vind på mandag og tirsdag, og kan dermed påvirke påsketrafikken.

- Med den vindstyrken vi har i vente, kan det hende det blir kolonnekjøring over enkelte fjelloverganger. Alle som skal reise over fjellovergangene sør for Trøndelag må regne med tid, sier han.