Påskehjemfart:

I dag kan det ta lenger tid å få bagasjen

Hjemfarten i Trøndelag går foreløpig uten problemer. Reiser du med tog eller fly bør du pakke smart, og beregne ekstra god tid.

Det kan ta litt lenger tid å få bagasjen når du lander på Værnes søndag og mandag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.   Foto: Marius Sunde Tvinnereim

Saken oppdateres.

Søndag og mandag skal mange hjem fra påskeferie over hele landet. Det kan være lurt å beregne god tid før du skal ut på reise disse dagene.

- Det er atskillig større bagasjemengde enn normalt. Det er lettere å ta hånd om bagasjen til dem som kommer hjem, men det kan ta lenger tid enn normalt å få bagasjen, sier direktør Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn Værnes.

Beregn ekstra tid

Flyplassen tilpasser bemanningen etter estimert antall reisende, men direktøren oppfordrer likevel til å beregne ekstra tid.

- Det lønner seg å være ute i god tid slik at man får nok tid til å ekspedere bagasjen. Det kan også være lurt å tenke på toalettsaker. Det sikreste er å pakke det i innsjekket bagasje, sier Bardal.

Det er også ventet litt vind ved flyplassen søndag.

- Det blir nok litt turbulens utover dagen, og litt urolig under landing. Men folk er nok godt vant til det på Værnes, sier Bardal.

Les også: OBS-varsel for Møre og Romsdal og Trøndelag

Rolig på veiene

Søndag formiddag er det stille og rolig på veiene i Trøndelag.

- Erfaringsmessig er det ingen store problemer med hjemfart i Trøndelag, sier trafikkoperatør Aslak Heggland ved Vegtrafikksentralen.

Det er ventet vind på fjellet, men foreløpig er alle fjelloverganger åpne.

- Det er meldt om veldig sterke vindkast, men mest litt vestover mot Sogn og Fjordane, sier Heggland.

Les også: Årets høyeste temperatur 12 steder

Fulle tog

Kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB rapporterer om gode salgstall på togene.

- Det er mange som velger å reise hjem i dag. Både første og andre påskedag er hjemreisedager, sier Scholz.

NSB har satt opp ekstra seter på alle tog mellom de største, norske byene. I en pressemelding opplyser de at togene på Dovrebanen får 4030 ekstra seter i påsken. På Rørosbanen er det satt opp 2480 ekstra seter.

På togene er det også ekstra mye bagasje i høytiden.

- Folk må pakke godt og passe på tingene sine. Sørg for å ta med to ski, også når du skal av toget, sier Scholz.

Av hensyn til sikkerhet og andre reisende ber hun også om at bagasjen pakkes slik at den tåler å bli stablet.

- Ikke reis med for mange løse gjenstander, oppfordrer Scholz.

Les også: Våren blir varm over hele landet

Ekstra ferje

Fjord1 mener tre ferjer skal kunne ta unna den verste påsketrafikken andre påskedag, skriver Fosna-Folket. Mellom 11 og 18 mandag setter Fjord1 inn tre ferjer på sambandet Flakk-Rørvik.

Operativ leder i Fjord1 Karstein Holm sier til avisen at det er i dette tidsrommet det vanligvis er mest trafikk og at ekstrakapasiteten vil ta unna det meste av kø.

På forsiden nå