Mandag hadde UP fartskontroll på fylkesvei 30 ved Kotsøy i Midtre Gauldal. Der fikk seks bilister forenklet forelegg for å ha kjørt for fort. Personen som måtte betale dyrest suste forbi politiet i 104 kilometer i timen i 80-sonen. Politiet stanset også flere sjåfører som kjørte forbi andre mens det var kø.

- Forbikjøringer når det er kø skaper bare irritasjon og det forstyrrer flyten i trafikken. Det er også bortkastet fordi man kommer ikke seg kjappere frem når det er kø, sier distriktsleder for Utrykningspolitiet i Midt-Norge, Per Einar Hollum.

Vegtrafikksentralen meldte at det var normal utfart mandag, uten lange køer. Flere var derimot på vei hjem fra påskeferie søndag. Politiet meldte da om lange køer på innfartsårene til Trondheim. Verst var det mellom Lundamo og Hovin i Melhus.

Mistet førerkortet

Søndag var også UP ute i påsketrafikken på E14 mellom Stjørdal og Meråker for å undersøke om bilister overholdte fartsgrensene. Flere sjåfører kjørte for fort. Åtte personer fikk forenklet forelegg, mens én person mistet førerkortet. Vedkommende ble tatt av UP i 89 kilometer i timen i 60-saken. UP-sjefen er likevel lettet over at det ikke har vært noen alvorlige trafikkulykker denne påsken.

- Det viktigste er at vi har unngått alvorlige personskader. Det er ikke uventet at vi har noen reaksjoner på for høy fart. Når det er kø, slik som det er i påsken, så er det viktig at man forholder seg til at det er kø og ikke kjører for fort, sier Hollum.

Varsler kontroller

I tillegg har politiet skrevet ut noen bøter for mobilbruk og én person ble stoppet i Trondheim sentrum mandag ettermiddag. Personen ble tatt med inn for blodprøve. Politiet i Nord-Trøndelag hadde også tre farskontroller mandag. De sjekket farten til bilister i Overhalla, på Hegra i Stjørdal og ved Skage i Overhalla. Én mann i 40-årene ble tatt i 106 kilometer i timen i 70-sonen på Skage.

- Vi vil helst ikke at noen skal kjøre for fort. Men utenom de som er tatt, har det gått fint for seg i trafikken i dag, sier operasjonsleder Stig Rune Sagen ved Trøndelag politidistrikt.

UP ser at farten og antallet ulykker øker når våren kommer og snøen har forsvunnet fra veiene.

- Vi kommer derfor til å intensivere antallet fartskontroller fremover, sier UP-sjefen.

UP-sjef Per Einar Hollum er fornøyd med at ingen personer har blitt alvorlig skadd i trafikkulykker denne påsken. Foto: Martin Andersen, Adresseavisen