Hjort gikk rundt med hodet til annen hjort på hodet

En hjortebukk på Hitra dukket opp med en noe spesiell hodepynt da hobbyfotograf Arne Selmer var ute for å ta bilder.

Slik så hjortebukken ut etter å anskaffet seg ny «hodepynt». 

Saken oppdateres.

Det var i påsken at Arne Selmer fra Hitra tok et noe uvanlig bilde av en hjort med et annet hjortehode festet til sitt eget gevir. Det var Hitra-Frøya som første omtalte saken onsdag.

Selmer sier til Adresseavisen at han var ute for å ta bilder av rådyr og fugler på Dolmøya da han fikk øye på hjorten med den noe uvanlige hodepynten.

- Ut på jordet kom det gående en hjortebukk med to koller. Da jeg så nærmere på hodet til hjortebukken så jeg at det hang noe i geviret. Til å begynne med skjønte jeg ikke hva det var.

Selmer brukte litt tid på å finne ut hva det var som hang i geviret til hjortebukken.

- Det var vanskelig å se hva det var som hang der, men så dro jeg kjensel på noe som kunne være et gevir og en skalle.

LES OGSÅ: Huset omringet av elger

- I god form

Selmer forteller til Adresseavisen at han observerte hjortene i en stund før de gikk videre, og at hjortebukken ikke virket nevneverdig preget av å ha et annet hode festet til geviret sitt.

- Hjortebukken så ut til å være i god form. Det måtte den nesten være siden han hadde med seg to damer på slep.

Kraniet til annen hjort

Fallviltansvarlig Knut Tore Børø sier til Hitra-Frøya at han i likhet med Selmer tror gjenstanden på hodet til hjortebukken er noe som tilhører en annen hjortebukk.

- Det er et ekstra horn der, så det er all grunn til å tro at det er deler av et kranie fra en annen hjort, som tidligere har gått seg fast i et elektrisk gjerde. Vi vet at hjorten leker seg med slike gjerder, og hjorten vi ser på bildet har antagelig fått med seg kraniet i leken.

Børø forteller at han årlig ser hjort med tråd fra elektriske gjerder i geviret, men at han aldri har sett noe slikt før.

LES OGSÅ: Kattekjendis på hotellferie

Geviret vil falle av

Børø forteller videre til Hitra-Frøya at det ikke blir nødvendig å avlive hjorten.

- Den vil nok plages noe, men siden det ikke er tråd rundt halsen ser jeg ingen grunn til å avlive dyret. Snart er det felling av gevir, og da faller begge gevirene av, sier Børø.

LES OGSÅ: Nytt og unikt fotoskjul.

På forsiden nå