Debattmøte om sammenslåing av Trøndelag

Tirsdag blir det direktesendt debattmøte på Stiklestad om sammenslåing av Nord- og Sør-Trøndelag.

Saken oppdateres.

Debattmøtet overføres direkte på NRK P1 klokka 19.03 og på nettsidene til NRK Trøndelag, Trønder-Avisa og Adresseavisen tirsdag 5. april.

Viktig for regionen

27. og 28. april samles fylkestingene i Sør- og Nord-Trøndelag og tar stilling til om det skal bli en fylkessammenslåing.

– Dette er en viktig sak for alle mediehusene i regionen og derfor er det fint at Trønder-Avisa, Adresseavisen og NRK Trøndelag sammen kan sette sammenslåingen på dagsorden i form av et åpent debattmøte, sier prosjektleder Linda Bjørgan fra NRK.

To av pådriverne for en fylkessammenslåing, Anne Marit Mevassvik og Tore O. Sandvik fra Arbeiderpartiet, er med i panelet. Det er også stortingsrepresentant Marit Arnstad fra Senterpartiet, stortingsrepresentant Torill Aarbergsbotten fra Høyre og flere andre politikere fra de to fylkene.

Vil se framover

Blant temaene på folkemøtet er hvordan man kan sørge for en god og forankret sammenslåing og hvordan inkludere folkeopinionen som er imot. Politikerne blir også utfordret på hvilke nye oppgaver et sammenslått Trøndelag kan få.

– Vi håper med vårt debattmøte å legge konfliktene bak oss og se framover på hvilke muligheter ett Trøndelag kan ha og hvilke utfordringer og arbeidsoppgaver det nye store fylket står overfor framover, sier Bjørgan.

Åpent debattmøte

Stiklestad er et viktig møtepunkt i den trønderske historien og mediehusene har derfor valgt Stiklestad Kultursenter som møtested.

Det er åpent for publikum i storsalen.

Programledere på debattmøtet er Odd Rune Wolden fra NRK Trøndelag, Harry Tiller fra Adresseavisen og Erik Waatland fra Trønder-Avisa.

På forsiden nå