- Vi kunne ha bøtelagt 50 bilister

Mange kjørte mot rødt lys og havnet opp i ulykke ved Storsandtunnelen.

Dette var en av mange bilister som slapp unna med en advarsel. Foto. TERJE SVAAN

Saken oppdateres.

Politiet fortviler over at mange bilister overser skiltingen når E39 er stengt. Fredag ettermiddag rykket nødetatene ut til en utforkjøring på grensen mellom Orkdal og Skaun. Veien ble stengt både ved Thamshavn og i Børsa, men mange bilførere fikk ikke med seg at det de gjorde var ulovlig.

Farlige situasjoner

- Det utsetter oss for risiko at de kjører på rødt, sier Håkon Flor, ved Orkdal- og Agdenes lensmannskontor.

Han var skadestedsleder ved ulykka fredag ettermiddag.

Det er 80-sone ved ulykkesstedet, og mens redningsmannskapene arbeider kommer to biler susende i stor fart. Begge blir stoppet av skadestedslederen og får tilsnakk.

- Det er sikkert minst 50 biler som har kjørt på rødt lys, men vi har ikke kapasitet å bøtelegge. Vi har besluttet bare å få dem til å snu og kjøre tilbake, så vi får jobbet ferdig her mens veien er stengt, sier Flor.

Politiet skrev ut 78 000 i bøter ved ulykkessted, på samme vei vinteren 2014.

Les også: - Det er anarki i trondheimstrafikken

Blir endringer

Statens vegvesen har nylig oppgradert tunnelene mellom Trondheim og Stjørdal. Også der hadde de problemer med at bilistene overså de røde blinkende lysene som markerte at veien var stengt. I forbindelse med oppgraderingen ble det montert flere bommer som fysisk sperrer kjørebanen. Dette vil også bli gjort når tunnelene på E39 skal utbedres.

Les også: Nå kan Vegvesenet snakke til deg gjennom bilradioen din

- Bøtesatsen for å kjøre mot rødt lys er 5 200 kroner, men vi har andre ting å gjøre enn å skrive ut bøter. Sånn som det er nå må vi sette en bil på tvers, for ikke å få en bil oppi ulykkesstedet, sier Håkon Flor ved Orkdal- og Agdenes lensmannskontor.

Se video i vinduet over.

På forsiden nå