Rennebu har tilsynelatende gitt opp å få til en stor kommune med både Oppdal og Midtre Gauldal. Nå satser kommunen på å få til to intensjonsavtaler med begge nabokommunene. Dermed kan kommunen få to alternativer til en ny kommune.

Kommunene er bedt om å utrede om de vil greie seg best alene eller hvilke kommuner de bør slå seg sammen med. Se alternativene for midtnorske kommuner her. (Krever innlogging)

Flørter både til nord og sør

Tirsdag vedtok formannskapet i Rennebu å takke ja til til invitasjonen fra Oppdal om å starte arbeid med intensjonsavtale mellom de to kommunene. Samtidig inviterer Rennebu også Midtre Gauldal til forhandlingsbordet med tanke på å få til en intensjonsavtale der også.

- Vi har fortsatt håp om å få til et tre-kommuners samarbeid, men det ser ut som om det er vanskelig, sier Rennebu-ordfører Ola Øie. Derfor åpner formannskapet i stedet for to intensjonsavtaler. Kommunestyret skal neste uke ha det avgjørende ordet om det blir forhandlinger med begge kommuner.

Glad oppdalsordfører

I Oppdal er ordfører Kirsti Welander svært glad for at Rennebu nå takker ja til invitasjonen. Selv om de er sent ute for å bli ferdige med forhandlingene og alle vedtak innen friste regjeringen har satt 1. juli, regner hun med at det er mulig å få til.

Nå håper hun at Rennebu og Oppdal kan få ferdig en intensjonsavtale innen begynnelsen av mai. Deretter blir det formannskapsbehandling, presentasjon av avtalen for innbyggerne før endelig kommunestyrevedtak rundt 20. juni.

Ordfører Kirsti Welander (Ap), Oppdal Foto: jens petter søraa