Fosenvegene taper på økt elbiltrafikk, skriver Fosna-Folket.

Trafikken av elbiler er stadig økende, og ga Fosenvegene et estimert inntektstap på totalt 2,4 millioner kroner.

Dette er regnet ut fra maksimal rabattakst i 2015, opplyser Fosenvegene AS i årsmeldingen for 2015.

– Denne gratistrafikken må vi på en eller annen måte få kompensert for. Enten ved at staten tar kostnaden eller at vi må søke å øke passeringsavgiften for alle andre, står det i årsmeldingen.

Totalt ble det registrert 55 711 elbilpasseringen ved bompunktene i fjor.

- Det er ingenting som tyder på at andel elbiler skal bli mindre. Det må vi legge inn i våre beregninger. Hadde elbilene betalt i fjor, så hadde vi hatt cirka 2,4 millioner kroner mer i inntekt, sier daglig leder i Fosenvegene, Knut Sundet til Fosna-Folket.

Flyktninger i jobb

Flyktninger i Oppdal er med i et toårig introduksjonsprogram der de skal lære norsk og samfunnskunnskap, og få praksis i arbeidslivet.

- I arbeidspraksis kan jeg lære mer om språket, samfunnet og få kontakt med lokalbefolkningen, sier Brchko Mokonen Weldeselassie fra Eritrea til Opdalingen.

Nå trenger flyktningene praksisplass til sommeren.

Målet med programmet for de 54 elevene er at de skal få en overgang til videre utdanning eller arbeid, sier Heidi Hokseng i flyktningtjenesten.

Mistanke om dop i drinken

Lørdag fikk politiet melding om at noen skal ha forsøkt å dope ned en person ved å putte et eller annet i drinken til denne. En person har beskrevet hvordan en annen person ble etter å ha drukket av drinken, skriver avisa-st.no.

- Melder ringte fra Bygdapøbben i Berkåk. Det virker som personen har fått noe i drikken sin, sier operasjonsleder Viola Elvrum til avisen.