- Universitetene følger trendene i arbeidslivet, og søkertallene våre føyer seg inn her. Søkningen til helsefagene våre øker samlet med 12 prosent, sier rektor Bjørn Olsen i en pressemelding.

Tallene fra Samordna opptak viser totalt 4622 nye førsteprioritetssøkere til 2798 studieplasser ved Nord universitet. Til sammenligning var det 4599 søkere til 2649 studieplasser i fjor.

Se hvilke studier som flest vil studere ved NTNU

Les også: Nytt økonomistudie på toppnivå i Trøndelag (Pluss)

Over tusen søkere

Det var 1. januar i år at Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland fusjonerte, og Nord universitet har i dag landets tredje største sykepleierutdanning.

1036 personer har søkt på de tilgjengelige 456 studieplasser på sykepleieutdanningen. Søkertallet i 2015 var samlet 863 søkere til 371 studieplasser.

Her får du jobb de neste årene

Les også: Lærerstudenter med for dårlige karakterer, får mattekurs i sommer (Pluss)

Færre vil bli lærere

Søknaden til lærerutdanningene ved Nord universitet går ned med knappe 5 prosent fra 2015 til 2016, fra 958 søkere til 908 søkere.

- Vi må også jobbe målbevisst for å få flere kvalifiserte søkere til lærerutdanningene våre, og den jobben er vi i gang med i det nye Nord universitet, sier Olsen.

Han har tidligere kalt det nye mattekravet for et underlig krav.

Kravet om karakteren fire i matematikk er en del av lærerløftet som regjeringen la fram høsten 2014.

De mest populære studiene ved Nord universitet i 2016 er bachelor i dyrepleie, årsstudium i historie og årsstudium i personalledelse og kompetanseutvikling.

Foto: Svein-Arnt Eriksen