Søndag kveld holdt superstjernen Adele konsert i Telenor Arena, for stappfullt hus og (stort sett) ekstatiske kritikker. Å krediterte sjokoladefabrikken Englagaard fra Lierne som medansvarlig for suksessen er kanskje å ta i. Men overfor Namdalsavisa bekrefter Eirin Holand at Adele har fått en leveranse fra Englagaard.

– Det kom inn en mann på butikken vår i Jessheim. Han kjøpte inn varer til Adeles raider. Hun ville ha lokal, økologisk mat. Så jeg benyttet sjansen til å selge Li-Gull og badsturøykt elgkjøtt da jeg hadde sjansen, forteller Holand til Namdalsavisa. Men hun vet ennå ikke hva vår tids mest populære vokalist syntes om kjøttet. Fortsettelse følger muligens.

Innherred et respektløst navn

Fortsettelse blir det garantert i diskusjonen om navnevalg på den påtenkte sammenslåingen av kommunene Levanger og Verdal. Lokalhistoriker Svein Kvistad i Inderøy er klar i sin tale overfor Trønder-Avisa.

- Selv om Levanger og Verdal har operert som Innherred samkommune, virker det uhistorisk å kalle den nye påtenkte kommunen Innherred, mener han. Innherred har vært de «indre herredene» i de indre delene av Trondheimsfjorden, og har omfattet bygdene og byene Frosta, Levanger, Verdal, Inderøy, Sparbu, Steinkjer, Beitstad, Stod, Kvam, Snåsa og Verran. Altså et stort distrikt av Nord-Trøndelag.

– Levanger og Verdal har i visse sammenhenger riktig nok blitt beskrevet som Sør-Innherred eller Sør-Innherad. Å kalle bare de to kommunene i sør for Innherred, er ikke bare feil og uhistorisk, men like respektløst som om de skulle kalt sin nye kommune Trøndelag, sier Kvistad til Trønder-Avisa.

Fotballfeber i fotballpub

I Levanger er det ikke bare kommunesammenslåing det dreier seg om. Det er fotballfeber i byen, og noen har bestemt seg for å smi mens jernet er varmt og Levanger leder 1. divisjon. Avisa Innherred har møtt Kristin Norberg Norum og Jon Håkon Boneng på Backlund, der det er hektisk aktivitet.

Den tradisjonsrike Pøbben i amme bygning skal i løpet av mai få en skikkelig ansiktsløftning. Bord og stoler skal skiftes ut, og tak og vegger skal få ny farge. I tillegg skal nye tv-skjermer monteres. Målet er at man kan invitere til storslått åpningsfest søndag 29. mai når Kongsvinger er motstander på hjemmebane.

Det er ikke bare i forbindelse med bortekampene til LFK at Pøbben skal være treffsted for supporterne. Nei, planen er at når det er hjemmekamp på Moan, så håper man å invitere både gammel og ung til fotballvorspiel både ute og inne. I følger avisa Innherred skal glimt fra deler av Levangers rike fotballhistorie berike veggene på den nye fotballpuben.

Valgte Lierne: Superstjerne Adele gikk for badsturøkt elgkjøltt Foto: Ole Jacob Hoel