Demokratene-leder delte ut sprit i RBK-drakt

Nå er fylkesleder i Sør-Trøndelag, Kristian Kahrs, ekskludert fra Demokratene. Han mener dette er resultat av skittent spill i ledelsen.

Fylkesleder Kristian Kahrs (til venstre) mener ledelsen i Demokratene bruker en hendelse under landsmøtet som unnskyldning for å få han ut av partiet. Erik Grifford mener Kahrs har vært dårlig reklame for partiet. 

Saken oppdateres.

Kahrs tapte kampen om ledervervet i partiet Demokratene under årets landsmøte. Onsdag kom det en pressemelding der det står at han er «ekskludert fra partiet for å oppføre seg på en måte som er til skade for partiet.»

Partiet mener begeret rant over da Kristian Kahrs kvelden før landsmøtet delte ut brennevin iført en Rosenborg-trøye i baren på hotellet de var på. I pressemeldingen står det at flere som var til stede reagerte på oppførselen.

- Vi skulle ha gallamiddag og alle hadde pynta seg i skjorte, slips og dress. Men han gikk rundt i RBK-trøya og delte ut hjemmebrent. Det var ikke akkurat god reklame for partiet, sier Erik Gifford til Adresseavisen. Han er personlig kommunikasjonsrådgiver for lederen i Demokratene, Kim Steinar Kjærner-Strømberg.

Les også: Demokratene anmeldt for underslag av partistøtte

- Bare en unnskyldning

Kristian Kahrs selv mener hendelsen er brukt som en unnskyldning for å få han ut av partiet.

- Jeg hadde ei flaske med serbisk brennevin, og skulle selvfølgelig ikke ha tatt med den i restauranten. Men med tanke på alt det andre som har skjedd internt i partiet, er dette bare en unnskyldning for å få meg vekk, sier Kahrs.

Partikolleger mener han kun har seg selv å skylde på.

- Han har et politisk standpunkt som er langt unna vårt eget. Han er både anti-NATO og anti-USA. Det har vi hatt problemer med. I tillegg har han gjort opptak av telefonsamtaler og møter over en kaffekopp uten å si ifra. Slikt kan vi ikke ha noe av, sier Gifford.

Les også: Den omstridte Pegida-talsmannen Max Hermansen ønsket å stille til valg som partileder for Demokratene på partiets landsmøte i april

- Skittent spill i partiet

Kahrs mener at den egentlige årsaken til ekskluderingen er at han ifølge eget utsagn skal ha avslørt uærlig spill fra folk i ledelsen. Han hevder også at alle telefonsamtaler og møter han har gjort opptak av er lovlig.

- Det er etisk forsvarlig og i henhold til loven. I et parti som Demokratene er opptak av samtaler nødvendig, når man ser det usedvanlig skitne spillet i partiet, sier Kahrs.

Eksklusjonen er vedtatt av sentralstyret, men beslutningen må ifølge Kahrs også vedtas av landsstyret før den er gyldig.

- Jeg tar det med knusende ro. Jeg håper på et ekstraordinært landsmøte, der de kan se bevisene om ledelsen jeg har samlet på min nettside StortingsKristian.com. Jeg kan uansett ikke være i Demokratene med den ledelsen som er nå, sier Kahrs.

På forsiden nå