Gir frivillige æren for en relativt rolig natt

- Godt å se den store dugnadsinnsatsen, sier politiet.

Røde kors hadde mange frivillige ute på Festningen natt til 17. mai.  Foto: Håvard A. Kjønningsberg

Saken oppdateres.

Bortsett fra veldig mange telefoner om fyll og bråk og mindre alvorlige ordensforstyrrelser, har årets natt til 17. mai forløpt rolig, ifølge politiet. I Trondheim hadde man riktig nok et par episoder med menn som spydde i og utenfor andres leilighet, men ellers har russ og andre oppført seg bra.

- Det sitter fem personer i arresten tirsdag morgen. Det har vært ei rolig og grei natt med færre hendelser enn forventet. Det var mye folk på Festningen, men det oppsto ingen alvorlige ting. Røde Kors, Natteravnene og andre har samarbeidet bra, sier operasjonsleder Ebbe Kimo ved operasjonssentralen i Sør-Trøndelag.

Knuste rute på Securitas-bu

På morgenkvisten fant en mann det for godt å knuse ei rute på ei Securitas-bu som sto plassert ved Festningen i Trondheim.

- Det var en som tullet lenge etter at det meste av fester var over. Han brukte en stein til å knuse ei rute av plexiglass. Jeg vet ikke hva som forårsaket utageringa.

Heller ikke i Nord-Trøndelag har politiet fått meldinger om alvorlige hendelser.

Voksne på russecamp

- Vi har vært ut på 40 til 50 oppdrag der de fleste dreier seg om beruselse. Det er også flere mindre voldssaker, men ingen alvorlige personskader, sier operasjonsleder Kjetil Mollan.

Han gir mye av æren for den relativt rolige natta til frivillige.

- Politiet har hatt ganske god bemanning i hele fylket. I tillegg er det godt å se den store dugnadsinnsatsen natt til 17. mai, med natteravner og voksne som er på russecamper. Det gjør ting enklere for oss.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå