Det var Jan Prestmos viltkamera som fanget opp de dramatiske bildene fra Rylia i Røros. Han har som fast rutine å ta ut bildebrikken og se om kameraet har fanget opp noe spesielt.

- Kameraet har en sensor som gjør at det tar bilder når noe beveger seg foran det. Jeg ble veldig overrasket, og hadde aldri sett for meg at ei skjære skulle ta en hareunge. Jeg måtte bla gjennom bildene flere ganger for å skjønne hva som hadde foregått. Det er det tøffeste jeg har sett noen gang, sier Prestmo.

Følg Adresseavisen på Facebook , Instagram og Twitter.

Jaget hareungen

Bildene viser at skjæra jager hareungen mellom de to anneksene på hytta.

- Skjæra jager ungen inn i vedskjulet før den dreper den. Det er første gangen jeg har sett det.

SE VIDEO: Mikkel Rev var kresen da han skulle spise på verandaen til familien Wahl

Ifølge datomerkinga på kameraet, skjedde naturdramaet på torsdag. Det var imidlertid en annen en skjære som spiste opp den stakkars hareungen.

Det var imidlertid en annen en skjære som spiste opp den stakkars hareungen, sier Jan Prestmo. Foto: jan prestmo

- Etter masse bilder av skjæra og hareungen kommer plutselig reven, og så er hareungen borte. Heldigvis spiste ikke reven ekornet som bor i annekset mitt.

- Har du et ekorn boende på hytta?

- Ja. Han heter Roar og bor under mønet, sier Prestmo, som stadig vekk finner bilder av dyr på viltkameraets bildebrikke.

- Det vanligste er haren og reven, men det dukker også opp mår, ekorn, røyskatt. Og skigåere.

- Etter masse bilder av skjæra og hareungen kommer plutselig reven, og så er hareungen borte, sier Jan Prestmo. Foto: jan prestmo

- Kule bilder

-  Skjæra blir hovedsakelig sett på som åtseletere, men den er jo, som andre kråkefugler, en predator. De har et kraftig nebb, så de klarer lett å drepe smådyr, som for eksempel trostunger eller mindre pattedyr, sier Martin Eggen, naturvernrådgiver i Norsk Ornitologisk Forening, som har sett på bildene for Adresseavisen.

For kort tid siden vurderte han en annen sak for oss, da en lakseand ble funnet død med svær ørret stikkende ut av munnen.

Han mener denne episoden ikke er like oppsiktsvekkende, men en ting er han klinkende klar på:

- Det er ikke så ofte man får det på film, så det er ganske kule bilder.

FLERE DYRESAKER:

Havørnkamp på liv og død i Åsenfjorden

Her får katten Mix nærkontakt med rødreven på Eberg

Katt angrepet av kongeørn