Lørdag morgen ble det funnet to katter på Røros, som var i tydelig dårlig forfatning.

Rørosnytt, som først omtalte saken, skriver at den ene ble funnet ved Hyttklokka, mens den andre ble funnet ved Mælan. Begge hadde kramper og var ikke i stand til å røre på seg.

Avisa skriver at det var en tilfeldig kvinne som oppdaget kattene, og det var hun som fraktet dyrene til veterinæren i Ålen.

Der ble de behandlet av dyrlege John Erik Meland.

- Da kattene kom hit var de nærmest bevisstløse, og hadde tydelige symptomer på forgiftning. Det er det ingen tvil om. Blant annet hadde de begge sterke rykninger, sier dyrlege John Erik Meland ved Ålen dyreklinikk

- Dessverre holdt det ikke

Han forteller at begge fikk motgift, avgiftningsbehandling, støtteterapi og beroligende midler for å dempe rykningene.

- Vi gjorde alt vi kunne, men dessverre holdt det ikke, sier Meland.

Det er Grethe Solemsløkk som eier kattene. Hun er for tiden bortreist, og fikk den tunge beskjeden fra Meland.

- Den eldste het Lotte og var åtte år. Gråpus var ungen til Lotte, og hun var tre år. Begge var chippet, og det var slik de fant ut at det var mine dyr, forteller hun, og legger til at hendelsen har gått hardt innpå henne.

- Jeg er i Kragerø for å holde et foredrag, men jeg sliter med å konsentrere meg om det nå, sier hun.

Skal anmelde saken

Det er ikke første gangen at kattene hennes blir utsatt for noe lignende. Rørosnytt skriver at åtte av kattene hennes forsvant i 2011. Syv av dem ble funnet drept i Stjørdal, mens den siste kom hjem til Solemsløkk etter åtte måneder.

- Jeg har på følelsen av at det kan være samme personene som står bak denne gang, sier hun, og legger til at hun skal anmelde saken når hun kommer hjem på tirsdag.