Nødetatene rykket ut til en lyng- og krattbrann ved jernbanelinja i Oppdal. Brannen oppsto mellom jernbanelinja og elva, i nærheten av avkjøringen til Gisnadalen.

- Det var ganske frisk med flammer da vi kom dit, men nå sier brannvesenet at de har kontroll. Men dette kan selvsagt blusse opp, sier operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt.

- Venter på vannvogn

- Det er ingen åpne flammer lenger, men det er mye varme i terrenget. Brannvesenet venter på ei vannvogn som kommer via togveien fra Støren, opplyser Kimo.

Det var aldri fare for spredning til noen bygninger. Flammene dekket et område som var om lag 50 meter langt. Nå er planen å få bløtlagt området.

- Ulendt terreng

Skogbrannhelikopteret er ikke bedt om å assistere.

- Det er ulendt terreng, men heldigvis ganske vindstilt, sier brannmester Eivind Schjødt ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Det var lokale folk som la merke til brannen og som slo alarm klokka 13.06. Brannen er godt synlig fra E6.

Dovrebanen stengt

Dovrebanen ble stengt inntil videre mellom Fagerhaug og Ulsberg mens slokkearbeidet pågikk, og toget som skulle gå klokka 13.02 fra Oppdal til Trondheim ble stående på perrongen.

- Det går i alle fall to busser i stedet for toget. Jeg sitter på den ene bussen selv, sa pressekontakt Dag Svinsås i Jernbaneverket.

Like før klokken 16.20 opplyser Svinås at Dovrebanen er åpnet igjen.

Tidligere denne uka sendte Meteorologisk institutt ut varsel om stor skogbrannfare i Trøndelag.

Oppdal har i dag 67 på indeksen, og er sammen med Hitra og Røros den kommunen i Midt-Norge som viser stor skogbrannfare på indeksen. Torsdag og fredag skal skogbrannfaren i Oppdal øke ytterligere til 72 og 73.

- Det er veldig tørt i Oppdal, så skogbrannfaren er høy, bekrefter Schjødt.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

Politiet forteller at det aldri var noe fare for spredning til bygninger. Foto: LUDVIG KILLINGBERG