- Det var artig den første halvannen timen, så ble det et mareritt

På vei hjem for å lage middag skulle fiskeren bare prøve et gammelt fiskested. Resultatet ble en tre timers kamp mot to meter og 105 kilo kveite.

John Eide måtte kjøre båt og fiske samtidig for å få på land dette monsteret. - Det var kaos, sier han.  Foto: Privat

Saken oppdateres.

- Det var artig den første halvannen timen, så ble det et mareritt, sier John Eide.

43-åringen fra Melhus er aktiv hobbyfisker, og har de siste fire årene jaktet storkveite fra området utenfor hytta i Snillfjord. Fredag fikk han den.

- Jeg dro ut alene og fisket småsei i fire timer. Jeg var på vei inn for å lage meg middag da jeg fikk for meg at jeg skulle prøve litt på en plass hvor jeg har tatt kveite før. Det var da jeg gikk meg på denne, fortsetter han.

LES OGSÅ: Bjørn måtte kjempe i 45 minutter for å få denne ruggen på land

LES OGSÅ: Alle fiskehistoriers mor

Utras

Eide skjønte fort at det var snakk om en stor fisk som hadde bitt på kroken han hadde agnet med en hel sei.

- Da jeg begynte å dra, raste fisken bare ut. Det første utraset var på rundt 200 meter.

Et titall utras fulgte. Hver gang kveita nærmet seg havoverflaten la den på svøm og dro ut over 150 meter med line.

- Etter to timer fikk jeg den helt opp i overflaten. Da så den bare på meg før den dro ned igjen. Jeg var alene, og fisken dro båten mot land flere ganger, så jeg måtte kjøre båt i tillegg til å fisk. Det var litt av et kaos, forteller 41-åringen.

LES OGSÅ: Gigantfisken er ny verdensrekord

Fikk hjelp

- Jeg satt og grublet lenge på hvordan jeg i det hele tatt skulle gjøre dette. Jeg hadde en plan om å få bundet den fast i rekka, men jeg hadde ikke klart det alene. Båten er også for stor til at jeg kunne kjørt den opp i fjæresteinene.

Heldigvis for ham kom grunneieren kjørende hjem fra jobb. En telefonsamtale etter var han på plass med en kompis, klar til å hjelpe Eide.

- Jeg sa til dem at om fisken raser ut igjen så kom jeg til å kutte snøret. Så da kveita kom opp neste gang sto grunneieren klar med harpun og skøyt den. Vi klarte ikke å få den om bord i båten, så vi bandt den fast til rekka og tok den med inn til land.

Hadde ikke grunneieren kommet tror ikke Eidem fisken hadde blitt med på land. Men i ettertid er en han glad den ble det, selv om syv timer fisking, hvorav tre en intens kamp mot ei kveite på 208 centimeter og 105 kilo, merkes.

Solgt

- Det var en vanvittig opplevelse. Jeg er ivrig laksefisker, men kveitefiske er det optimale. Følelsen nå er kjempegod, men kroppen er stiv og støl etter en hard arbeidsøkt. Jeg lever resten av livet på denne seansen.

- Blir det kveite til middag resten av året nå da, eller?

- Jeg kan ikke ha alt dette. Har ikke stor nok fryser til det. Men jeg har snakket med en restaurant som er interessert i å kjøpe den, så jeg må vel dit for å prøvespise neste helg.

På forsiden nå