Oppdalsbaker hevet brød og gjev pokal

Emanuele Spreafico fra Bakeriet Sprø i Oppdal ble kåret til «Årets baker 2016».

Emanuele Spreafico ble kåret til «Årets baker 2016».  Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen

Saken oppdateres.

Lørdag konkurrerte Emanuele Spreafico og Loïc Arquetout fra Bakeriet Sprø om tittelen «Årets baker 2016»

I sterk konkurranse mot Trude Beate Berghagen og Øyvind Skogsholm Hansen, begge representerer det norske Bakerlandslaget, stakk Spreafico av med den gjeve tittelen. Arquetout tok en hederlig andreplass.

- Lang reise

- Det var kjempemoro, og virkelig over all forventning. Bakeriet vårt fyller ett år 19. juli, det gjør det ekstra morsomt, sier en fornøyd daglig leder Gina Schønheyder ved Bakeriet Sprø.

- Hvordan blir feiringen?

- Det har vært en lang reise. Vi kjørte nedover i går, og det har vært veldig stressende i dag, så vi tar nok en rolig feiring, sier Schønheyder.

Her kan du lese mer om det spesielle bakeriet: Helt sprø – etter brød

- Fortjener tittelen

Konkurransen fant sted i Bergen og varte i seks timer Bakerne skulle bake hele åtte forskjellige brødbakster på den tida. Hoveddommer Amund Skutvold gir følgende forklaring på hvorfor Spreafico stakk av med tittelen:

- Emanuele har valgt seg et klart og tydelig tema, vikinghistorien. Dette har han i alle elementene i hele oppgaven. Han har brukt spennende oppskrifter, og satt sammen spennende råvarer, blant annet skinke med to års modningstid, marinert med blåbær. Fantastiske ingredienser og smakskombinasjoner! Emanuele har arbeidet ekstremt effektivt og har vist at han virkelig fortjener tittelen Årets Baker i 2016, sier Skutvold til bakeri.net.

Gjør det selv: Seks grunner til å bake dine egne brød

I ni år har de slitt med brødsalget: Fire ting har fått salget opp igjen

På forsiden nå