- Jeg ønsker meg et mer variert og praktisk rettet realfagsundervisning i grunnskolen. Hvis du skal bli god i fotball, så begynner du å trene skikkelig fra du er miniputt. Slik er det ikke innenfor realfag, sier Malvik-ordfører Ingrid Aune.

Derfor fremmet hun, og ordførerne i Klæbu og Trondheim kommune, et forslag til de andre kommunene i regionen under et møte på fredag.

- Sjeldent at vi er så effektive

Forslaget var en ny støtteordning, som skal sørge for at hver kommune rundt Trondheim kan søke om transportpenger til oppfinnermessa Maker Faire i Trondheim, som arrangeres 26-27. august.

- Det har visst seg tidligere at det har vært en stor utfordring for små kommuner å sende skoleelever dit. Og det er ofte transportavgiften som er verst, sier Aune.

Med den nye ordningen kan kommunene rundt Trondheim søke om støtte opptil 15 000 kroner, som er øremerket transport til Maker Faire.

- Forslaget ble enstemmig vedtatt, og ble satt i kraft med umiddelbar virkning. Det er sjeldent at vi er så effektive, sier Aune.

- Kjempeviktig

- Hvorfor er dette viktig å få på plass?

- Det er kjempeviktig. Det gjør at flere elever, og ikke bare de fra Trondheim, får muligheten til å være med på Maker Faire. Der får de utforske skaperevnene og realfagsforståelsen gjennom praktiske oppgaver, sier hun.

- Jeg tror det kan være inspirerende for både elever og lærer. Jeg håper skolene tar i bruk denne støtteordningen, legger Aune til.

GRÜNDERE: I denne NTH-klassen gikk mange av Norges mest suksessrike gründere