Arbeidsledigheten synker i Sør-Trøndelag

Halvårstallene viser at det er 3994 arbeidsledige i Sør-Trøndelag - en nedgang på fem prosent sammenlignet med fjoråret.

Saken oppdateres.

Et flertall av Sør-Trøndelags kommuner har nedgang i arbeidsledigheten ved utgangen av juni og elleve kommunene har en arbeidsledighet på under to prosent. I Trondheim er det nå 2 610 ledige, tilsvarende 2,5 prosent, en nedgang på fem prosent, ifølge en pressemelding fra NAV.

Lavest i Sør-Trøndelag ligger Snillfjord med 0,4 prosent, fulgt av Osen med en prosent og Rennebu med 1,3 prosent. Høyest ledighet har Roan med 4,1 prosent uten arbeid. Her har ledigheten mer enn fordoblet seg siden i fjor. Rissa ligger nest høyest på ledighetsstatistikken med 3,6 prosent.

LES OGSÅ: Høy ledighet koster Norge milliarder

- Relativt godt arbeidsmarked

Samtidig som ledigheten går ned har antallet i et arbeidsrettet tiltak fordoblet seg siden i fjor.

- Sammen med et relativt godt arbeidsmarked, er dette med å forklare nedgangen i ledigheten. Den største andelen av tiltaksdeltakere er i ordinært arbeidsliv. Gjennom tett oppfølging på arbeidsplassen er målet å bedre sjansen for at tiltaket ender ut i fast jobb, sier Bernt Asle Arntsen, avdelingsdirektør i NAV Sør-Trøndelag i pressemeldingen.

I bygg og anleggsbransjen har ledigheten i Sør-Trøndelag falt med 37 prosent siden i fjor, og det er nå 356 ledige i denne yrkesgruppen. Det er flest ledige innenfor ingeniør- og ikt-fag med 444 personer, men ledigheten i denne gruppen har holdt seg stabil de siste månedene og økningen fra juni i fjor er på knappe fire prosent.

Antallet utlyste stillinger i Sør-Trøndelag har så langt i år økt med 17 prosent. I årets seks første måneder er i alt 9 600 stillinger lyst ledig. Innen bygg og anlegg er antallet stillinger fordoblet fra i fjor og innen industriarbeid er økningen i ledige stillinger på mer enn 60 prosent.

LES OGSÅ: Nå kan bedrifter få lønnstilskudd i tre år for å ta inn arbeidsledige

3700 flere ledige

De nasjonale tallene viser at det totalt ble 700 færre arbeidsledige i juni, viser tallene fra Nav. Ledigheten er nå på 2,9 prosent av arbeidsstyrken mot 2,8 prosent i juni i fjor. Ved utgangen av juni var 81 000 personer registrert som helt ledige hos Nav. Det er 3 700 flere enn for ett år siden.

- Utviklingen i arbeidsledigheten de siste månedene har vært mer positiv enn vi ventet. At antallet helt ledige minker skyldes i hovedsak at flere startet i arbeidsmarkedstiltak, men vi ser også at antallet nye arbeidssøkere har gått litt ned de siste månedene, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng til NTB.

På forsiden nå