Annonsen ble lagt ut søndag 3. juli, og på de to siste dagene har 8000 personer vært inne og sett på det litt spesielle objektet.

- Jeg har fått en telefon fra en kar i Stavanger som er interessert, så får vi se om det blir noen flere etter hvert, forteller selger Peter Kjellstrøm.

Idyllisk båtliv

Husbåten ble bygd i 2004, og passer til et par eller en liten familie. Den er på 28 fot, og har soveplasser til fire personer.

- Til nå har vi brukt den selv, men etter at vi kjøpte oss hus i Buvika for tre år siden, og i tillegg er i ferd med å ta over et lite hus i Sverige blir det litt mye å holde styr på, forteller han.

Kjellstrøm og kona tar ofte turen til båten på Storvatnet i august. Da har de sol fra klokken ti om morgenen til ti om kvelden, og kan fortelle om idylliske scener.

- Vi koser oss veldig der, og tar turen ut på vannet så ofte vi kan, forteller Kjellstrøm.

- Båten har en motor med fem hestekrefter, og kan komme opp i to til tre knop. Stort mer trenger man ikke. Da er det bare å kaste ut snøret mens man kjører, så får man nok noe fisk også. Jeg har ofte fått ørret på over kiloen når jeg har vært ute på tur.

Bygde to

Det er brødreparet Einar og Tore Lyshaug som har bygd båten. De bygde to båter i 2004, og den andre ble solgt sommeren 2011.

- Vi ville egentlig kjøpe den Einar solgte i 2011, men den ble solgt før vi rakk å se den, forteller Kjellstrøm.

- Rett etter at den glapp ringte han og fortalte at broren hans kunne være interessert i å selge sin. Så da kjøpte vi den i stedet.

Se video av husbåtene her!

Kan flyttes

Husbåten har et overbygg på omtrent 16 kvadratmeter som inneholder både oppholdsrom, hems, kjøkken og toalett. Husbåten selges med møbler og inventar.

- På kjøkkenet er det gasskjøleskap og doble kokeplater, sier Kjellstrøm.

- Det er også toalettfasiliteter av den gamle campingtypen, ler han.

- Det er ikke noe innlagt vann, så toalettet må tømmes og vannet må medbringes.

I annonsen står det at dersom det er ønskelig kan båten flyttes ut av Storvatnet i Rissa. Hvordan det skal gjøres er ikke helt sikkert ennå, men det er tydelig at det ikke er noe problem.

- Vi løfter den opp på land hver vinter, og jeg har sett de flytte slike før, så det skal nok ikke mer enn en kran og en trailer til, sier han.

- Det er mulig vi trenger politieskorte, men da fikser vi det, avslutter Kjellstrøm.

Sommeridyll med bademuligheter rett utenfor vinduet - bokstavelig talt. Foto: Privat
Denne ørreten er tatt rett fra balkongen. Du trenger med andre ord ikke en gang å forlate hytta for å få tak i middagen. Foto: Privat
Hytta har soveplasser til fire og inneholder blant annet et kjøkken med både kjøleskap og kokeplater. Foto: Privat
Denne idylliske husbåten kan bli din for i underkant av 400 000 kroner Foto: Privat