Tallene for antall solgte reservebatter, eller nødladere og «powerbanks» som de gjerne kalles, har skutt i været de siste ukene. Den enorme pågangen er en konsekvens av den enorme populariteten til spillet Pokmémon GO, som krever sitt av telefonens batterikapasitet. Se Adresseavisens journalist teste Pokémon-spillet!

LES OGSÅ: Pokémon GO offisielt lansert i Norge

LES OGSÅ: Trøblete Pokémon-jakt

Dobbelt så mange salg

- Både Elkjøp Lade og Elkjøp Tiller kan melde om en klar økning av antall solgte reservebatteri de siste to ukene. Det er ingen tvil om at kunder i Trøndelag trenger mer batteritid på telefonene sine akkurat nå, forteller Øystein Schmidt, kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic og Lefdal Elektromarked.

Han forklarer at behovet for reserveladere er forståelig sett i sammenheng med Pokémon GO. Spillet benytter seg av telefonens skjerm, kamera og GPS og krever dermed mye strøm.

- Tall for Elkjøp- og Lefdal-butikkene i Norge viser en dobling de siste to ukene sammenlignet med samme periode i fjor, sier Schmidt.

Schmidt kan også informere om at Lefdal Lade har hatt en økning på hele 320 prosent sammenlignet med samme ukene i fjor.

LES OGSÅ: Møt noen av Norges beste Pokémon GO-spillere

LES OGSÅ: Pokémon-feber i Trøndelag

Største modellene mest ettertraktet

Schmidt sier også at butikkene har registrert at det er de største modellene av reservebatteriene som det går mest av i disse dager. Den samme tendensen ser også Clas Ohlson, som i likhet med de andre kjedene har bemerket seg en klar økning i salgstallene i Trøndelag og nasjonalt de siste par ukene.

- Den største modellen vår holder til seks oppladninger av telefonbatteriet, og det er denne som har økt absolutt mest de siste ukene, forteller Ina Kristin Haugen, online salg- og markedssjef i Clas Ohlson.

Hun har også merket seg flere kommentarer i sosiale medier. Kunder anbefaler hverandre å kjøpe den største modellen, slik at batteriet kan holde ut lange perioder med Pokémon-jakt.

- Vi ser ofte folk med spillet i hånda innom butikkene. Det er utrolig morsomt å se hvor engasjerte folk er.