- Jeg kaller dem rett og slett idioter med dårlig dømmekraft, sier et styremedlem i en beboerforening i Børsa i Skaun kommune.

Natt til søndag ble naboene vekket av dyp bass, gledesrop og lyden av hvinende dekk mot asfalten. Beboeren, som ikke ønsker å bli navngitt i avisen, filmet børningen som fant sted rundt halv ett.

- Jeg filmet kun siste del av bråket, men det var mye mer.

Anmeldt til politiet

Flere av naboene anmeldte hendelsen til politiet mandag. Lensmann Tor Kristian Haugan i Orkdal og Agdenes bekrefter at de er mottatt.

- Dette er et boligområde som vi tidligere har hatt høyt prioritert, men det har vært rolig siden 2014, sier Haugan.

Adresseavisen har tidligere omtalt avfyring av fyrverki mot en bolig i samme område.

Lensmannen tror langvarig bråk tidligere kan være noe av årsaken til at naboene reagerte så kraftig i helgen. Han forsikrer at politiet tar anmeldelsene på alvor og vil etterforske saken.

Frykter ulykker

Naboen hevder til Adresseavisen at råkjøring er et generelt problem i Skaun. Han forteller om flere nesten-ulykker og spor i asfalten.

Lensmannen bekrefter at politiet er kjent med og forsøker å bekjempe problemet.

- Vi vet at de bruker sideveiene som «bilbane», og det er de ikke laget for. Det er risiko for at det kan skje en alvorlig trafikkulykke, særlig når mange folk er ute om sommeren, sier Haugan.

Han understreker at politiet også ønsker informasjon fra vitner for at kjøringen skal kunne få konsekvenser.

- Det hjelper oss veldig om folk kan tipse politiet og stå frem i ettertid som vitner. Det er viktig at de melder fra med én gang og det er viktig å notere registreringsnummer.

Straffen for brudd på vegtrafikkloven kan være bøter eller i grove tilfeller inndragelse av førerkort.