- Så ut som et enormt rumpetroll

Kimberley Ann Hellem og kjæresten hørte plasking i fjæra. Det viste seg å være en av de mest sjenerte fiskeartene langs kysten.

Den rundt 20 centimeter-lange fisken Kimberley Ann Hellem og kjæresten Kristian fisket med håv i fjæra i Bjugn viste seg å være en paddetorsk.  Foto: Kimberley Ann Hellem

Saken oppdateres.

- Vi sto på brygga i Oksvoll i Bjugn og hørte plasking i vannkanten. Vi så hvor fisken var, og skjønte at det sannsynligvis var en fisk som hadde blitt overrasket av fjæra og kom i klem under en stein. Vi fikk fisket den opp med håv, sier Kimberley Ann Hellem.

De visste ikke hva fisken på rundt 20 centimeter var, og tok den med hjem i en bøtte for å finne det ut.

LES OGSÅ: Fisket hai med støvsuger i Ila

Paddetorsk

Hellem forteller at de ble fem engasjert i å finne ut hvilken type fisk det var.

- Vi satt rundt bordet og brukte over en time på å finne ut hvilken type fisk det var. Far er fisker, og vi er alle godt kjent med sjøen og da var det overraskende å komme over noe helt ukjent, sier Hun.

Kjæresten Kristian søkte på fisk som likner på rumpetroll, og da løste gåten seg.

- Paddetorsk. Det var det første resultatet. Vi sammenliknet bildene med fisken og det var akkurat det samme, sier Hellem.

LES OGSÅ: -En slik ørret får du kanskje bare en gang i løpet av livet

Sjenert men vanlig

For noen år siden sa forsker Otte Bjelland ved Havforskningsinstituttet til VG at han hverken kan bekrefte eller avkrefte at paddetorsken er Norges mest sjenerte og beskjedne fisk.

- Dette er en art som vi veldig sjelden kommer i befatning med. Dette er eksempel på en art vi kunne fått økt kunnskap av gjennom å få flere rapporter fra publikum, sa Bjelland til avisen den gang.

Nettverk for Miljølære skriver på sine nettsider at paddetorsken er en vanlig fisk som bor på bunnen langs store deler av norskekysten. Den lever enkeltvis, og spiser børstemark, pigghuder, småfisk og reker.

LES OGSÅ: Storlaksår i Trøndelag - Etter magre år i flere elver har fisket fått et etterlengtet oppsving

Enormt rumpetroll

Hellem sier det første hun tenkte på da hun så fisken var at den var helt ukjent for henne, og at hun synes det var overraskende.

- Den så ut som et enormt rumpetroll. Det er første gang jeg har sett noe som ser så rart ut og ikke har visst hva det er, sier Hellem.

Hun forteller at de tok med fisken hjem i en bøtte, og hadde med ekstra vann til fisken som ble reddet opp fra like over vannlinjen i fjæra.

- Da vi visste hva det var, kjørte vi tilbake og satte den ut der vi fant den. Den svømte av gårde, sier Kimberley Ann Hellem.

LES OGSÅ: Rekordhøy pris på oppdrettslaks

På forsiden nå