Elden-hest løp rett inn i bil som kom kjørende

To personer er kjørt til legevakt, mens én hest måtte til veterinær.

En hest sprang rett inn i bil etter å ha stukket av fra en innhegning om lag to kilometer unna spillplassen til «Elden». Dette bildet er fra området hvor hestene klargjøres for kveldens forestilling. I alt ni hester deltar i forestillingen, men spillet har alltid et par hester i reserve. Det var en av «reservehestene» som stakk av, sammen med en annen hest.   Foto: GEIR TØNSET

Saken oppdateres.

Politiet melder på Twitter klokken 20.50 at to hester sprang inn i en bil i fart på Røros.

– De to hestene skal ha stukket av fra innhegning eller oppasser, og de sprang ut i veien på Røros. Der sprang den ene rett på en bil i fart, sier operasjonsleder Astrid Metlid i Trøndelag politidistrikt.

Kjendishester

To personer er kjørt til legevakt, én hest til veterinær, og én hest er uskadd.

Skadeomfang på hesten og personene er foreløpig ukjent.

– Vi har fått melding om at de to personene sannsynligvis er uskadd, men er likevel sendt til legevakt for sjekk, sier Metli.

Det er store skader på bilen.

- Reservehest til «Elden»

Produksjonsleder Berit Vordal forteller at sammenstøtet skjedde allerede i 19-tida. Det var en svenskregistrert bil som var med i hendelsen. De to hestene er en del av en større stall som deltar i musikkspillet «Elden». Det er til sammen ni hester som deltar i forestillingen, men de har alltid noen i reserve. 

- To av disse hestene var plassert i en hage ved Moan gård om lag to kilometer unna spill-plassen ved Slegghaugan. De stakk av og hadde nesten kommet frem til de andre hestene da den ene hesten løp rett inn i en bil som kom kjørende nedover Falunveien, forteller hun.

Hun forteller at kveldens forestilling, som begynner klokka 21.30, ikke blir rammet av hendelsen.

- Det skaper ingen problemer for spelet. Dette er en hest vi har i reserve, sier hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.

På forsiden nå