Mann pågrepet og siktet for voldtekt

En mann i midten av 20-årene ble sent søndag kveld pågrepet og siktet for voldtekten i Lysøysund natt til søndag.

Politiet var søndag på plass med krimteknikere for å sikre spor fra det angivelige åstedet i Lysøysund.  Foto: Dan Aagren

Saken oppdateres.

Det melder Fosna-Folket. Mannen har bolig på Sørlandet, men har den siste tiden jobbet i en kommune på Fosen, opplyser lensmann Rune Halvorsen i Fosen lensmannsdistrikt til lokalavisa. Mannen ble pågrepet søndag. Han har status som siktet i saken.

- Han ble pågrepet på arbeidsplassen sin og fraktet til Trondheim, opplyser Halvorsen til Adresseavisen.

Vitnebeskrivelser førte til pågripelse

Det var natt til søndag at ei kvinne i 30-årene ble funnet av en drosjesjåfør i Lysøysund i Bjugn. Meldingen kom inn til operasjonssentralen klokka 04.00. Voldtekten skal ha skjedd utendørs på offentlig sted. Hun ble sendt til voldtektsmottaket på St. Olavs Hospital, og politiet har også gjennomført avhør av kvinnen.

Lensmannen forteller at de hadde svært få opplysninger å gå på, ut ifra beskrivelsen til kvinnen. Hun har forklart at hun ikke kjente til mannen fra før, men vitner har ifølge Halvorsen hatt en avgjørende rolle i etterforskninga.

- Vi har hatt gode vitnebeskrivelser som har hjulpet oss langt på vei, og som kom med informasjon som til slutt førte til pågripelsen. Vi venter nå på at det skal gjennomføres avhør av mannen i Trondheim, sier Halvorsen til Adresseavisen.

Har avhørt nærmere 50 personer

Politiet jobber mandag fremdeles med å sikre seg spor i saken. I tillegg ventes det på tekniske undersøkelser.

En lang rekke vitner er avhørt i forbindelse med den angivelige voldtekten natt til søndag. Lensmannen forteller at de bare i løpet av det første døgnet hadde nærmere 50 personer inne til avhør. Mandag vil også flere bli avhørt.

- Vi ser svært alvorlig på denne saken, og setter inn store ressurser for å få dette oppklart. Vi takker samtidig publikum for veldig god hjelp i etterforskningen, sier Halvorsen.

Avhøres mandag

Påtaleansvarlig i saken, Jørgen Aunet, sier til Adresseavisen at den siktede mannen vil bli avhørt i løpet av mandag.

- Det er så langt ikke tatt stilling til om han vil bli fremstilt for varetektsfengsling, opplyser Aunet like etter klokka 10.

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannskontor. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Lensmann Rune Halvorsen ved Fosen lensmannskontor.  Foto: Morten Antonsen

På forsiden nå