Laksefisker ble bortvist fra elva

77-åringen hadde fisket opp kvoten sin, men nektet å slutte å fiske. Da kom politiet.

- Fiskereglene gjelder for alle, sier Torstein Rognes i Gaula Fiskeforvaltning. Da en 77 år gammel laksefisker torsdag nektet å gi seg med fiskinga selv om han ble tatt for å ha brukt opp sesongkortet, måtte fiskeforvaltningen tilkalle politiet.  

Saken oppdateres.

Laksefiskeren i Gaula hadde brukt opp sesongkortet og ble av fisketilsynet bedt om å slutte med fiskinga.  Det nektet den 77 år gamle laksefiskeren som sto ved Hovin. Situasjonen ble amper og tilsynsmannen fra Gaula Fiskeforvaltninng måtte be politiet om hjelp. Politiet bortviste fiskeren fra stedet, skriver politiet på Twitter.

LES OGSÅ: Elveeierne i Gaula vil rydde opp i laksejuks og mangelfull fangstrapportering

Hadde fått tips

- Han utviste en oppførsel vi ikke vil ha i elva, sier sekretær Torstein Rognes i Gaula Fiskeforvaltning. Han har ansvaret for å organisere fisketilsynet i Gaula.

- Vi hadde fått tips om at han hadde brukt opp sesongkortet sitt. Da han nektet å etterkomme beskjeden fra tilsynsmannen, måtte vi kontakte politiet.

I Gaula ble to norske tilreisende fiskere tidligere i sommer ilagt historiens første bøter for å fiske mer enn sesongkvoten. Begge måtte betale 6000 kroner for bruddet på laksekvotereglene.

- Reglene skal følges av alle

Rognes sier etter torsdagens hendelse at det er viktig for fiskeforvaltningen å se til at reglene følges.

- Det er mye følelser og sterke følelser når folk står og fisker, men reglene skal følges av alle. Det er krystallklart. Derfor slår vi også ned på brudd på laksekvotereglene, sier han.

- Laksefiske er rekreasjon, trivsel og hobby. Vi vil ikke ha slik oppførsel som ble utvist denne gangen.

Torstein Rognes sier at det er svært sjelden at det går så langt som det gikk denne gangen.

- Dette har vi opplevd veldig, veldig sjelden. Laksefiskerne er vanligvis lovlydige og greie å ha med å gjøre.

LES OGSÅ: Kan ha fisket for hardt på laksen i Orkla og Gaula i fjor

På forsiden nå