Båten Frøy Viking forliste fredag:

- Mannskapet er viktigst

To menn ble plukket opp av sjøen etter at båten forliste fredag. Lørdag er de til debrifing på Frøya.

Frøy Viking: Båten var ny i 2011 og blir på nettsiden til Frøygruppen kalt for en arbeidskatamaran. Båten er bygd for å utføre serviceoppdrag for oppdragsnæringen. 

Saken oppdateres.

- Det aller viktigste etter forliset har vært å ta seg av mannskapet på to, sier daglig leder Idar Indset i Frøy Akvaservice, selskapet som opererer den forliste båten Frøy Viking.

- Etter forholdene står det bra til, men det er en påkjenning og en psykisk belastning å være med på et forlis og må hoppe på sjøen og vente på å bli reddet, sier Indset. Begge hadde på seg overlevingsdrakter da de ble reddet.

Ukjent årsak til forliset

Servicebåten Frøy Viking tok inn vann og gikk ned fredag kveld i Edøyfjorden ved Smøla. Mannskapet på to hoppet på sjøen og ble reddet av brønnbåten Ro Fjell som kom til ulykkesstedet etter at det ble sendt ut nødmelding.

Indset vil ikke si noe om hva som skjedde før båten forliste.

- Det vil sjøforklaringen belyse, sier han.

Takk til redningsbåten

- Vi vil gjerne sende en takk til mannskapet ombord på Ro Fjell som responderte raskt på nødmeldingen. Innsatsen fra Ro Fjell gjorde at de to mennene berget, sier Indset. Alle båtene i nærheten kom til etter nødmeldingen. Blant båtene var Frøy Fighter, eid av samme selskap som Frøy Viking. De to mennene som ble plukket opp av sjøen, ble så overført til denne båten og fraktet til legesjekk på Smøla før de natt til lørdag ble sendt med drosje til Frøya der de overnattet på hotell.

De to mennene er hjemmehørende på Frøya og i Agdenes. Lørdag har de vært til debrifing på Frøya. Indset forteller at de har profesjonelle folk som håndterer debrifingen.

Skulle til Kristiansund

- Båten var på tur nedover til Kristiansund da den forliste, forteller Idar Indset i Frøy Akvaservice, en del av Frøygruppen som er eid av Gåsø Næringsutvikling. Selskapet har hovedkontor på Siholmen ved Sistranda på Frøya. Frøygruppen driver med servicefartøy til havbruksnæringen.

Idar Indset sier at med båt og utstyr har verdier av 10–11 millioner gått tapt. Men alt er forsikret.

- Det er trist å miste en båt, men så lenge det gikk godt med mannskapet er tapet av båten en bagatell, sier Indset.

- Det kunne gått mye verre.

Uklart hva som skjer med båten

Helge Gåsø i Gåsø Næringsutvikling sier det slik til lokalavisa Hitra-Frøya:

- Det er kjedelig med tap av båt og utstyr. Men i den store sammenhengen er dette uvesentlig når folkene ble berget.

Det er uklart hva som skjer med den forliste båten. Det er ifølge Idar Indset ikke tatt stilling til om den skal heves.

LES OGSÅ: Henter ekspertise fra oljebransjen til oppdrett

På forsiden nå