- Det har vært frustrerende

Vogntogsjåføren som fikk inndratt førerkortet etter å ha kjørt et trailerlass med levende leppefisk i grøfta, er tilbake på veien.

Det var søndag 28. august at vogntoget til Andreas Davidsen havnet i grøfta i Skjenalddalen på E39 i Orkdal. 

Saken oppdateres.

Det var på den siste turen for sin daværende arbeidsgiver at Andreas Davidsen (29) fra Os utenfor Bergen kjørte av veien og veltet i Skjenalddalen i Orkdal, søndag for halvannen uke siden. Davidsen var på vei til Frøya fra Mandal med levende leppefisk da ulykken skjedde.

Ifølge Davidsen kom politiet bort til ham mens han satt i ambulansen og spurte om han samtykket til førerkortbeslag, noe han svarte kontant nei på. Både han og passasjeren i vogntoget ble kjørt til legevakten i Orkdal med lettere skader. En politijurist vurderte imidlertid at grunnlaget for midlertidig tilbakekall av førerrett var til stede, og Davidsen ble anmeldt. Til Adresseavisen uttalte Davidsen at førerkortbeslaget var hårreisende og at politiet tok fra ham levebrødet, men i dag fikk han beskjed om at grunnlaget for den midlertidige tilbakekallingen av førerretten var opphevet. Nå har han ordnet midlertidig kjøretillatelse på Os lensmannskontor mens han venter på at førerkortet som ble beslaglagt i Orkanger kommer i posten.

LES MER: Boten på 200 000 kr ennå ikke betalt

På vei til bestemor

- Nå er jeg på vei til bestemor for å hente bilen min, en Toyota Avensis, forteller en glad Davidsen da Adresseavisen ringer, men det har vært en frustrerende tid å ikke vite hva som skjer, fortsetter han. I dag fikk imidlertid ulykkessjåføren en uventet mail fra sin advokat der det sto at førerkortbeslaget var opphevet, men at saken ikke var henlagt.

LO-advokat Rune Lium, som bistår Davidsen, rakk kun å få oversendt politidokumentene i saken før vedtaket om å gi Davidsen førerretten tilbake kom. Lium sier til Adresseavisen at han tolker dette som at politiet mener det ikke er brudd på vegtrafikkloven i denne saken. Ifølge politijurist Harald Sjoner er saken ferdig etterforsket og det er ikke tilstrekkelig bevist at Andreas Davidsen brøt vegtrafikkloven da han havnet i grøfta med 12000 liter levende leppefisk. Den midlertidige tilbakekallingen av Davidsens førerrett ble derfor opphevet. En endelig avgjørelse i saken ventes i løpet av noen uker.

LES OGSÅ: Dette vogntoget fikk kjøreforbud etter kontroll på Sandmoen

Håper det ikke blir ubehagelig

- Nå er jeg glad, men det er vanskelig å si om ulykken har gjort noe med meg før jeg setter meg bak rattet på en storbil igjen, forteller Davidsen

- Jeg håper det ikke blir ubehagelig, fortsetter han.

- Jeg er familieforsørger, og det er dette jeg vil leve av, forteller 29-åringen til Adresseavisen, som håper å være tilbake på veien som vogntogsjåfør på mandag.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå