Her må bilister belage seg på flere kontroller framover

Ny UP-patrulje begynte på jobb mandag. Skal ha fokus på tre veier i Sør-Trøndelag.

Den nye UP-patruljen skal i tillegg til fylkesvei 714 mellom Orkanger og Hitra også ha fokus på E39 mellom Orkanger og mot Kyrksæterøra og fylkesvei 710 mot Agdenes.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

- Vi er kjempeglade. Dette er en kraftig forbedring av den patruljetjenesten vi har fra før. Det har vært mange ulykker på fylkesvei 714, og det er et høyt hastighetsnivå og mye tungtrafikk som går her. Vi håper denne forsterkningen er med på å forebygge ulykker, sier lensmann Arild Sollie ved Hitra og Frøya lensmannskontor.

Det var Hitra-Frøya som først omtalte saken. (For abonnenter)

LES OGSÅ: Trailer lastet med levende leppefisk veltet i Orkdal

- Folk kjører stygt

Det er ikke bare lensmannen på Hitra og Frøya som jubler. Det er Orkdal og Agdenes lensmannskontor som er tildelt de to stillingene som skal brukes i UP-patruljen.

- Dette er positivt for både politiet og befolkningen. Vi har opplevd mange ulykker på veiene våre, og vi ser det er behov for flere patruljer som er ute. Vi får mange henvendelser om at folk kjører stygt, sier lensmann i Orkdal og Agdenes, Tor-Kristian Haugan.

Den nye UP-patruljen skal i tillegg til fylkesvei 714 mellom Orkanger og Hitra, ha et hovedfokus på E39 mellom Orkanger og mot Kyrksæterøra og fylkesvei 710 mot Agdenes.

LES OGSÅ: Snillfjord kan bli delt som en pizza

Flere kontroller

De to nye tjenestemennene skal ha et nært samarbeid med de øvrige lokale patruljene, og vil drive patruljevirksomhet på veiene og gjennomføre trafikkontroller. Dette må bilister må belage seg på at det blir mer av framover.

- Jo flere patruljer som er ute, jo flere kontroller blir det. Men selv om de har fokus på trafikk, så vil de være fullt operativ som en vanlig politipatrulje og rykke ut på husbråk, brann og gjøre annet politiarbeid, sier Haugan.

Den nye UP-patruljen startet mandag.

- De er ute på veiene allerede. Det er ikke noe trafikk på kontoret, sier Haugan.

Ti kilometer med ny E39 i Sør-Trøndelag skal gjøre veien både raskere og sikrere. Prislapp: 630 millioner kroner.

På forsiden nå