Stoppet i trafikkontroll med narkotika i bilen

Politiet har onsdag kveld beslaglagt både førerkort og narkotika i flere trafikkontroller i Trøndelag.

Saken oppdateres.

Politiet har onsdag kveld hatt trafikkontroller både på Vikhammer i Malvik og i flere steder i Trondheim. En av førerne som ble vinket til side på Vikhammer, viste seg å ha noe mer enn høy fart å fare med.

- Han viste seg å ha cannabis i bilen og har også innrømmet besittelse og bruk. Prøve vi tok av ham tyder imidlertid på at han ikke var ruset bak rattet, sier operasjonsleder Trond Volden ved Trøndelag politidistrikt.

Les også: Vogntoget veltet med 12 000 liter fisk - nå får Andreas førerkortet tilbake

Fem førerkortbeslag

Tildligere på dagen hadde politiet også funnet narkotika, denne gangen hasj og fleinsopp, på to menn i henholdsvis 30- og 40-årene i Hommelvik. Riktignok ikke i trafikkontroll, men stoppet fordi de flere ganger tidligere har hatt befatning med politiet.

I trafikkontrollene på Torgård og i Utleirveien i Trondheim ble til sammen fire førerkort beslaglagt. To i 60-sonen på Torgård, der høyeste målte fart var 88 kilometer i timen. I 50-sonen i Utleirveien på Risvollan ble et kjøretøy målt i 71 kilometer i timen.

- Utenom disse, har vi sett gjennomgående ganske pen kjøring der vi har hatt kontroller i kveld, sier Volden.

På Nardo ble en kvinne i 20-årene stanset og senere anmeldt for å ha tatt seg en biltur uten gyldig førerkort onsdag ettermiddag. Senere på kvelden, på andre siden av fjorden i Bjugn, beslagla politiet førerkortet til en mann i 20-årene som ble snittmålt til 88 kilometer i timen i 60-sonen.

Enda litt senere melder politiet at en laserkontroll i Orkdalsveien på Fannrem har ført til enda et førerkortbeslag for 86 kilometer i timen i 60-sone.

Les også: Boten på 200 000 kr ennå ikke betalt

Promillekjørte i Stjørdal

Også i Nord-Trøndelag har politiet beslaglagt førerkort onsdag kveld: Politiet melder på Twitter at en mann i 40-årene siktes for promillekjøring etter en biltur i Stjørdal sentrum denne kvelden.

Les også: Dette vogntoget fikk kjøreforbud etter kontroll på Sandmoen

På forsiden nå