Mathias vant NM i bilstereo lørdag. To dager senere lå bilen i vannet

Da bilen stupte ned i Vasslivatnet ved E39 måtte kameratene se at stereoanlegget til 330 000 kroner gikk dukken.

Mandag formiddag endte den prisvinnende bilen med det rådyre stereoanlegget i Vasslivatnet i Hemne. En dykker måtte ned og feste stropper før bergingen av bilen kunne starte. 

Saken oppdateres.

Mathias Brennholm Pedersen (21) ble lørdag norgesmester i bilstereo i Alta. Det betyr at han klarte å få høyest desibel ut av høyttalerne som er installert i hans Volkswagen Golf. Men gleden ble kortvarig. For på vei hjem til Ålesund gikk det galt på Søvasskjølen i Hemne mandag formiddag.

Saken ble først omtalt av Avisa Sør-Trøndelag.

- Golfen gikk i innsjøen

Det var sjåfør og kamerat Kristian Skram Flølo (21) som satt bak rattet på en Mitsubishi Pajero som hadde en tilhenger med vinnerbilen.

- Det var to vogntog foran oss på E39. Vi kjørte forbi det ene, men ventet med å kjøre forbi det andre til vi hadde fri sikt i mange kilometer. Akkurat da vi kjørte forbi det første vogntoget så vinglet det, og traff tilhengeren vår, forteller Skram Flølo til Adresseavisen.

- Jeg brukte alle mine kunnskaper om bilkjøring, og forsøkte å rette opp. Jeg har kjørt mye bil med tilhenger tidligere. Jeg klarte til dels å rette den opp, men tilhengeren løsnet. Da gikk bilen vi satt i, rett frem og i grøfta, mens tilhengeren stoppet i autovernet. Golfen gikk rett i innsjøen, forteller Skram Flølo.

Mathias Brennholm Pedersen (t.v.) og Torbjørn Huseby fikk begge pokaler etter å ha deltatt i NM i bilstereo i Alta i helga. 

LES MER: Golfbil havnet i Theisendammen

- Mørbanket

Begge kameratene var ved bevissthet under hele hendelsen, og kom seg raskt ut av pajeroen.

- Vi er mørbanket og litt i sjokk, men alt i alt gikk det bra med oss, mener sjåføren.

Like etter hendelsen dukket en politimann som ikke var på jobb opp, og han ringte inn til sine kolleger på operasjonssentralen. Ambulanse ble sendt til stedet og de to 21-åringene ble grundig undersøkt.

- Det var ingen alvorlige skader på noen av oss, og vi fikk lov til å reise hjem til Ålesund, forteller han videre.

Mathias Brennholm Pedersen har brukt mellom 1600 og 2000 arbeidstimer på stereoanlegget i sin Volkswagen Golf. 

Steffen Wold (29) hoppet i sjøen og fikk den kvinnelige sjåføren i 70-årene ut gjennom bilvinduet

Over 1600 arbeidstimer

Brennholm Pedersen måtte se at vinnerbilen forsvant ned i vannet. Men han har ingen planer om å legge hobbyen på hylla.

- Jeg kommer aldri til å slutte med bilstereo. Nå skal jeg forberede meg til europamesterskapet, sier han i en kort kommentar til Adresseavisen.

Ifølge kameraten har Brennholm Pedersen lagt ned mellom 1600 og 2000 arbeidstimer for å få et stereoanlegg som er en norgesmester verdig.

- Vi har regnet litt på det, og stereoanlegget koster rundt 330 000 kroner. Golfen var fra 2003, og hadde ikke så stor verdi, kanskje 50 000 kroner, sier Skram Flølo.

Han ønsker ikke å si så mye mer om hendelsen før politiet er ferdig med sin etterforskning og forsikringsselskapet har fått se på skadene.

- Nå er jeg bare superlettet. Og familiene våre er glade for at vi kom hjem hel. Biler og tilhenger kan erstattes, sier han.

Kristian Skram Flølo forteller at han er veldig lettet for at ulykken ikke endte med alvorlige personskader. 

Vegard Ingul (20) og den sju måneder gamle border collien Hero kjørte av veien, seilte av autovernet og landet på taket i elva Skolda i Melhus

Dykker måtte bistå

Han er overbevist om at kameraten vil komme enda sterkere tilbake med en ny bil.

- Han var selvsagt oppgitt. Han ble norgesmester på lørdag og mandag var mesterverket under vann. Men gi ham litt tid, så er han tilbake, sier han.

Under konkurransen klarte Brennholm Pedersen å få desibelmåleren over 152 desibel ved fire forskjellige anledninger.

Daglig leder Tor Erik Wingan ved HOB verkstedsenter på Kyrksæterøra sto for bergingsoppdraget av golfen som lå i Vasslivatnet.

- Vi måtte rekvirere dykker som kunne hjelpe oss på kort tid. Dykkeren måtte feste stropper på bilen som lå under vann, forklarer han til Adresseavisen.

Stereoanlegg-bilen havnet i vannet etter at tilhengeren slet seg løs fra trekkbilen, en Mitsubishi Pajero. 

LES MER: Svingte unna rådyr - havnet i vannet

- Batteri overalt i bilen

Ulykken skjedde i 11-tida, og rundt klokka 17.30 var bilen oppe på veien igjen.

- E39 var stengt i ett felt i ganske lang tid, og så måtte vi stenge begge feltene i en halvtime-tre kvarters tid da vi skulle berge bilen helt opp på veien, fortsetter Wingan.

Golfen hadde rast nedover ei steinur, og lå om lag 60 meter fra autovernet og ned i vannet. Den befant seg på rundt tre til fem meters dybde da bilbergingsselskapet sendte ned dykker.

- Det var svært mange batteri i denne bilen. De var overalt, og hadde fått en del juling. Dermed ble det kortslutning og det begynte å ryke. Vi ba brannvesenet om å komme til stedet for å være på den sikre siden, sier Wingan.

Begge bilene står nå på verkstedet vårt og skadene vil bli taksert av forsikringsselskap.

- Jeg tror det kan være komponenter i stereoanlegget som kan berges. Bilen, som guttene satt i, kan trolig repareres, mens golfen er totalvrak, forklarer Wingan.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter

På forsiden nå