Marit Arnstad blir stortingstopp i Nord-Trøndelag

Samtlige 20 kommunelag i Nord-Trøndelag ville ha partiets parlamentariske leder, Marit Arnstad (54), som Sps stortingstopp foran valget neste år.

Veteran: - Jeg synes veien fra ung og lovende til veteran er altfor kort! Det sier Marit Arnstad etter at samtlige partilag i Nord-Trøndelag har ønsket henne på toppen av stortingslista.  Foto: John Olav Nesvold

Saken oppdateres.

Ikke uventet ble det ingen kamp om nominasjonen i Senterpartiets «høyborg» Nord-Trøndelag denne gangen. Ved forrige stortingsnominasjon kjempet de to profilene Marit Arnstad og Lars Peder Brekk om plassen, som Arnstad kapret.

Etter at samtlige partilag i fylket nå har pekt på den sittende stortingsrepresentanten, vedtok nominasjonskomiteen onsdag å innstille Marit Arnstad fra Skatval på førsteplass. Resten av lista er imidlertid ikke klar, og komiteen vil bruke de neste ukene til å jobbe med sitt endelige forslag til nominasjonsmøtet.

Formelt sett blir ikke Arnstad valgt før nominasjonsmøtet på Steinkjer 19. november.

LES OGSÅ: Arnstad innstilt på topp før valget i 2013

Veteran??

Dermed vil Arnstad gå inn i sin fjerde periode som stortingsrepresentant etter valget neste høst. Marit Arnstad var sterkt ønsket til å ta over partiledervervet etter Liv Signe Navarsete, men har selv ikke ønsket å gå inn i den rollen. Siden 2014 har hun vært Senterpartiets parlamentariske leder.

LES OGSÅ: Pikant personkamp i Sp

- Du er så å si nominert med dette?

- Vi får vente til nominasjonsmøtet, men det er vel trolig at det går den veien ja, smiler Marit Arnstad, og legger til:

- Det er veldig hyggelig å få så bred støtte, det setter jeg stor pris på. Det gir et godt grunnlag for jobben jeg skal gjøre i årene framover. Nominasjonsprosessen i Nord-Trøndelag er nokså avklart etter dette.

- Dette blir din fjerde periode. Du er veteran nå?

- Jeg synes veien fra ung og lovende til veteran er altfor kort! Jeg føler meg et sted midt imellom de to ytterpunktene, ler Arnstad.

LES OGSÅ: Brekk åpner for å stille i Sør-Trøndelag

Trives med Trygve

- Vil du fremdeles være «kun» parlamentarisk leder?

- Vi har i dag en utmerket løsning i Senterpartiet med en partileder (Trygve Slagsvold Vedum, journ.anm.) som er veldig dyktig, raus og utadvendt. Så får jeg gjøre det jeg synes er viktig i min rolle som parlamentarisk leder, og sammen deler vi på ansvar. Det er en ordning jeg synes fungerer veldig godt, og jeg vil gjerne fortsette i den rollen, sier Arnstad.

Hun gleder seg til valgkamp og trekker fram tre saker Sp kommer til å «kjøre hardt på».

- Det er kampen mot sentralisering, kampen for flere arbeidsplasser og virksomheter i Nord-Trøndelag og avbyråkratisering. Vi vil ha en tillitsreform – mer tillit til folk, færre skjema og mindre saksbehandling.

LES OGSÅ: Ny energi til Sp

På forsiden nå