Siktelsen kommer etter at en mann i 30-årene døde på St. Olavs Hospital mandag ettermiddag.

Den siktede fremstilles for varetektsfengsling i Sør-Trøndelag tingrett klokken 12 tirsdag, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

- Vi vurderer i kveld eller i morgen tidlig hvor lenge vi vil be om varetektsfengsling, sier politiadvokat Mette Kollstrøm ved Trøndelag politidistrikt.

Hun opplyser at begge personene er norske, men vil ikke kommentere om personene er kjent for politiet fra tidligere.

Begge har tilknytning til Bjugn.

Ytterligere avhør

Det var klokken 04.27 natt til mandag at politiet meldte om slåsskampen på Twitter. Voldsutøvelsen skjedde i en leilighet i Botngård i Bjugn kommune.

Politiet opplyser at etterforskningen fortsetter, og at det blant annet skal gjennomføres ytterligere tekniske undersøkelser og avhør.

Beruset

Advokat John Reidar Aae er forsvarer for den siktede mannen, og han var med under et vel tre timers langt avhør som var ferdig i 14-tiden mandag. Aae har ikke snakket med sin klient etter at det mandag ettermiddag ble klart at fornærmede i saken har omkommet.

- Jeg har ikke rukket å snakke med min klient om dette, så jeg vet ikke om han er informert ennå. Men han skal, etter det jeg kjenner til, bli informert om dette av politiet nå i ettermiddag, sier Aae til Adresseavisen klokken 16.30.

- Hvorfor begynte de to personene å slåss?

- Det har vært en uovernestemmelse, men jeg vil ikke kommentere noe mer utover det, sier han.

- Hadde personene seg en fest?

- De har vært beruset, men visstnok ikke veldig beruset, sier Aae.

Etterforskningsleder Roy Hoøen ved Fosen lensmannsdistrikt sa til Adresseavisen tidligere mandag at personene er bekjente av hverandre

Han ville ikke kommentere om det ble brukt våpen i forbindelse med slåsskampen.

Kriseteamet etablert

Bjugn-ordfører Ogne Undertun kaller hendelsen en tragedie. Mandag ble kommunens kriseteam etablert.

- Det er fryktelig leit og tragisk. Spesielt for personene som er involvert i saken, men også for slekt og venner, sier Undertun.

Han forteller at han fikk kjennskap til saken mandag morgen, og informerte umiddelbart kriseteamet.

- De avventet litt med tanke på hvordan det utviklet seg. Kriseteamet kontakter den nære familien, og andre nært knyttet slik at alle får hjelpen de trenger, sier ordføreren.