Nå er han lykkelig

Geirmund Lykke innstilles som listetopp til Stortinget av Sør-Trøndelag KrF. Øyvind Håbrekke foreslås på 16. og sisteplass.

Ønsket: Trondheim KrF ønsker Geirmund Lykke som partiets neste stortingstopp fra Sør-Trøndelag.  Foto: Morten Antonsen

Saken oppdateres.

Nominasjonskomiteen for Sør-Trøndelag KrF har enstemmig innstilt Geirmund Lykke og Karin Bakklund Bjørkhaug på de to første plassene på stortingslista.

LES OGSÅ: Trondheim KrF vil ha Lykke

- Motivert

- Nå føler jeg en lettelse, og en stor motivasjon til å kapre tilbake det KrF-mandatet vi tapte sist. Jeg er sterk i troen på at det er behov for et parti med de verdiene KrF står for. Et parti som setter fokus på skole, valgfrihet for familier, og som vil kjempe for menneskeverdet, sier Lykke.

KrFs tidligere stortingsrepresentant fra fylket, Øyvind Håbrekke er foreslått som ankermann, på 16.plass.

- Hva er forskjellen på dere to, Lykke?

- Det skal vel egentlig andre svare på. Men jeg har 21 år bak meg som folkevaklgt fra fylkestinget og bystyret. Jeg har den lokalpolitiske dimensjonen, mens Øyvind har hatt sin politiske karriere på riksplan. Det vil nok gi meg en annen tilnærming til politikken. Men jeg vil gjerne ha hjelp av ham hvis det blir Stortinget på meg, sier Lykke, som torsdag var i møter med sentralstyret og stortingsgruppa til KrF.

Les også: Geirmund Lykke (KrF) vil på Stortinget

LES OGSÅ: Spennende valgnatt i 2017

Utjevningsmandat

Han er sterk i troen, også på at det blir stortingsplass neste år.

- Vi vil nok kjempe om et utjevingsmandat, og det skal vi klare, sier han.

Nominsjonskomiteens leder Inge Hill begrunner valget med Lykke slik i en pressemelding:

- Vi mangler en politiker fra Sør-Trøndelag på Stortinget som løfter vår kristne og nasjonale kulturarv. Det vil Geirmund Lykke kunne gjøre. Med sin kunnskap om utfordringene i Trøndelag vil han være en god samarbeidspartner og representant for innbyggerne i fylket, sier han.

Les flere saker om Geirmund Lykke her.

LES OGSÅ: Hvem sjarmerer flest velgere på en halvtime?

- Rett med Geirmund

Det som kanskje lå an til en kamp mellom Lykke og Håbrekke ble altså ingen kamp.

Øyvind Håbrekke (KrF)  Foto: Glen Musk, Adresseavisen

- Vil du ikke tilbake på Stortinget, Håbrekke?

- Jeg vil nok prøve meg igjen, men jeg er ikke sikker på når det toget kommer som er mitt. Jeg var ikke en veldig naturlig kandidat denne gangen, og er veldig bekvem med situasjonen slik den er. Jeg har heller ikke erklært mitt kandidatur, eller jobbet veldig aktivt for å profilere meg, sier han.

Han bedyrer at han ikke er skuffet, og mener nominasjonskomiteen har gjort et rett valg og en god jobb.

- Geirmund har gjort en kjempejobb, og det er flott at han nå får sjansen. Det er helt naturlig at han er på førsteplass. Han er synlig i Trondheim-politikken, får resultater og er en markant og trofast KrF-politiker. Jeg gleder meg til å hjelpe ham inn på Stortinget. Vi har brukt hverandre som sparringspartnere tidligere, og det skal vi fortsette med, sier han.

Ber KrF bli tøffere

- Hva tenker du om sjansen for at dere er tilbake på Stortinget neste år?

- Den er absolutt til stede, men det må jobbes hardt. Krabber vi opp til seks-sju prosent på landsbasis vil det gi god uttelling, men det er mange faktorer som vil avgjøre.

Samtidig ber han partiet bli tøffere.

- Den eneste grunne til å stemme et parti er at man er annerledes. Derfor mener jeg vi i KrF må bli tøffere, og markerer vårt eget særpreg, og ikke hva andre partier er opptatt av. Der ligger en viktig nøkkel for et godt valg, mener han.

Andresen nummer 3

Inge Hill sier at det har vært stor enighet i komiteen om listeforslaget.

- Vår ungdomskandidat Marius Andresen (25) er satt opp på 3. plass på lista. Lista har forslag på mange gode kandidater med ulik yrkesbakgrunn og med mye solid politisk erfaring. Disse kommer fra et flertall av kommunene i Sør-Trøndelag.

På forsiden nå