Det er klart etter at arbeidsgruppene i de 12 politidistriktene nå har lagt fram sine forslag for hele landet.

163 av politiets 339 tjenestesteder foreslås nedlagt som en del av den pågående politireformen, skriver Politiforum på sine nettsider.

Kun fire av de 68 tjenestestedene som defineres som politistasjoner, foreslås nedlagt. Men for de 271 lensmannskontorene, er mannefallet større: 159 av disse har ifølge arbeidsgruppene ikke livets rett.

Forslaget innebærer at døra blir stengt for godt på nesten 60 prosent av landets lensmannskontorer.

Her kan du lese de detaljerte planene politimester Nils Kristian Moe har for Trøndelag.

Trøndelag

Trøndelag politidistrikt har foreslått å legge ned til sammen 23 av sine lensmannskontorer.

Politimester Nils Kristian Moe og styringsgruppen i Trøndelag politidistrikt vil ha sju tjenesteenheter og 16 tjenestesteder i vårt politidistrikt,

På kuttlisten står blant annet Holtålen, Åfjord Smøla, Snåsa, Skaun, Selbu og Tydal, rennebu, Overhalla, Namdalseid, Meråker, Midtre Gauldal, Melhus, Leksvik og Inderøy, Klæbu, Frøya.

Har kuttet for mange

Arbeidsgruppenes forslag skal nå først godkjennes og eventuelt endres av politimestrene før det i neste uke går ut på høring til de berørte kommunene.

I arbeidsgruppenes forslag, ligger det an til at politiet vil sitte igjen med 176 tjenestesteder - vesentlig mindre enn den nedre grensen på 210 tjenestesteder.

Hvis ikke høringsrunden eller politimestrenes vurderinger gir store endringer i forslaget, har dermed Humlegård et puslespill å legge.

«Dersom tilrådningene fra politimesterne totalt blir lavere enn 210, vil Politidirektoratet foreta justeringer i tett dialog med politimesterne», skriver POD på sine nettsider.

Det er i midten av desember politidirektør Odd Reidar Humlegård politimestrenes endelige forslag på sitt bord

Les den alfabetiske listen over lensmannskontorer som foreslås nedlagt her.

Poltidirektør