- Det er all grunn til at folk tenker seg om og ikke lar spøken gå for langt, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved politiets operasjonssentral i Sør-Trøndelag.

LES OGSÅ: - Klovnen hoppet på bilen og kakket på ruta med kniv

Han oppfordrer også foreldre snakke med sine barn og tenåringer, for å forhindre at de kler seg ut og skremmer barn eller voksne.

Jaget barn

Ved åttetiden onsdag kveld ble politiet kontaktet av en mor fra Bjugn. Hennes sønn hadde litt tidligere på kvelden kommet hjem vettskremt, etter å ha blitt jaget av en person utkledd som klovn. En politipatrulje ble umiddelbart sendt til området for å lete etter «klovnen», men fant ingen.

Dette er imidlertid en av flere meldinger politiet har fått om fenomenet «skremmende klovner», eller «killer clowns», som har dukket opp ulike steder de siste dagene.

- Det er all grunn til å bruke sunn fornuft, sier Tiller.

Ville skremme klovner

Det var også politiets oppfordring til mannen som onsdag ettermiddag kontaktet dem fordi han ville be om tillatelse til å kle seg ut som klovn for å skremme klovner.

- Folk er jo kreative. Han synes dette var en utmerket idé, det syntes ikke vi, så min kollega anbefalte ham på det sterkeste om å la være, sier Tiller.