Politijakt etter klovn på Fosen

Politiet rykket ut til Bjugn etter melding om at en person utkledd som klovn hadde jaget barn.

Saken oppdateres.

- Det er all grunn til at folk tenker seg om og ikke lar spøken gå for langt, sier operasjonsleder Bernt Tiller ved politiets operasjonssentral i Sør-Trøndelag.

LES OGSÅ: Politiet rykket ut etter melding om klovner med økser og slegger

LES OGSÅ: - Klovnen hoppet på bilen og kakket på ruta med kniv

Han oppfordrer også foreldre snakke med sine barn og tenåringer, for å forhindre at de kler seg ut og skremmer barn eller voksne.

Jaget barn

Ved åttetiden onsdag kveld ble politiet kontaktet av en mor fra Bjugn. Hennes sønn hadde litt tidligere på kvelden kommet hjem vettskremt, etter å ha blitt jaget av en person utkledd som klovn. En politipatrulje ble umiddelbart sendt til området for å lete etter «klovnen», men fant ingen.

LES OGSÅ: Derfor kommer klovnene nå

LES OGSÅ: Skremmende klovner har dukket opp i Norge

Dette er imidlertid en av flere meldinger politiet har fått om fenomenet «skremmende klovner», eller «killer clowns», som har dukket opp ulike steder de siste dagene.

LES OGSÅ: Skumle klovner med slagvåpen var unge gutter

- Det er all grunn til å bruke sunn fornuft, sier Tiller.

Ville skremme klovner

Det var også politiets oppfordring til mannen som onsdag ettermiddag kontaktet dem fordi han ville be om tillatelse til å kle seg ut som klovn for å skremme klovner.

LES OGSÅ: Klovn med sag skremte skolegutt i Oslo

LES OGSÅ: Svensk gutt hoppet fra balkong da klovn dukket opp

- Folk er jo kreative. Han synes dette var en utmerket idé, det syntes ikke vi, så min kollega anbefalte ham på det sterkeste om å la være, sier Tiller.

Killer Clowns
  • Fenomenet med folk som kler seg ut; skremmer, jager, truer eller angriper andre, omtales ofte som «Killer clowns» eller «scary clowns».
  • Skal angivelig ha sin bakgrunn i Stephen Kings skrekkroman «It», fra 1986. Filmen basert på boken kommer på kino til neste år.
  • De første episodene med folk som kledde seg ut som klovner og angrep, truet eller skremte folk, stammer fra USA. Siden har det spredt seg til hele verden.
  • I Midt-Norge har politiet de siste dagene fått flere meldinger om klovner som skremmer barn i Trondheim, i Bjugn og i Eidsvågen i Nesset kommune.
  • Det er også rapportert om klovner med kjøttøks, balltre, kniv eller andre våpen, som har jaget eller skremt folk blant annet i Bodø, i Sørumsand, på Ringsaker, på Hamar, i Oslo og i Fredrikstad.
På forsiden nå