Nominasjon i Sør-Trøndelag Ap:

Politisk comeback for Gunhild Øyangen

Nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Ap legger opp til et politisk comeback for tidligere landbruksminister Gunhild Øyangen.

Det er duket for et lite politisk comeback for tidligere landbruksminster Gunhild Øyangen. Hun er foreslått på sjuendeplass på Sør-Trøndelag Aps liste til stortingsvalget.   Foto: ARKIVFOTO/Scanpix

Saken oppdateres.

Komiteen har sendt ut sitt endelige forslag til lilste foran stortingsvalget neste høst. På sjuendeplass foreslår de Gunhild Øyangen fra Agdenes, og leder i nominasjonskomiteen Rune Olsø tror hun kan få plassen som første vararepresentant på Stortinget fra Sør-Trøndelag.

- Trond Giske er foreslått på toppen, og han er et naturlig valg som statsåd i en ny regjering etter valget. På mange meningsmålinger den siste tiden har Ap vært inne med fem faste representanter. Det betyr at sjuendeplassen på vår liste blir viktig. Går alt etter planen kan det bety at sjuendeplassen blir første varapresentant. Med fem plasser på Stortinget, betyr det at sjuendekandidaten i realiteten blir å regne som en fast stortingsrepresentant, sier Rune Olsø.

LES OGSÅ: Leirtrø foreslås til Stortinget for Ap

Lengstsittende

Gunhild Øyangen var innvalgt på Stortinget for Sør-Trøndelag fra 1989 til 2005. Hun var landbruksminister under statsminister Gro Harlem Brundtland i periodene 1986 til 1989 og i 1990 til 1996. Hun er den landbruksministeren som har sittet lengst gjennom tidene.

Rune Olsø tror forslaget til liste, som skal behandles på nominasjonsmøtet 3. desember, vil bli godt mottatt ute i kommunepartiene. Han venter ikke bråk under nominasjonen.

- Vi har hatt en lang og grundig prosess der kommunepartiene har levert inn sine forslag. Det er alltid slik at mange kommunepartier ønsker flere av sine kandidater på listen, men jeg er sikker på at vi har kommet frem til et lag som kan gjøre en god jobb for Sør-Trøndelag på Stortinget, og som kan bidra til at vi får kastet Høyre og Frp ut av regjeringen. Forslaget fra nominasjonskomiteen er enstemmig, og jeg er spesielt fornøyd med at Gunhild Øyangen blir vår seniorkandidat, sier Olsø.

Enstemmige på topp

Ifølge Olsø har samtlige kommuneparti vært enstemmige i sitt syn på de tre første plassene på lista. Her finner vi stortingsrepresentantene Trond Giske, Eva Kristin Hansen og Jorodd Asphjell. Komiteen innstiller Kirsti Leitrø fra Ørland på fjerdeplass etter at stortingspresentant Karianne Tung tidligere har sagt at hun ikke vil la se renominere.

På femteplass foreslår komiteen ungdomskandidaten Kristian Torve fra Oppdal mens Pål Sture Nilsen fra Klæbu er foreslått på sjetteplass.

Slik er forslaget

Her er nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Ap sitt helhetlige forslag til stortingsvalgsliste for neste stortingsperiode:

1. Trond Giske, Trondheim. 2. Eva Kristin Hansen, Trondheim. 3. Jorodd Asphjell, Orkdal. 4. Kirsti Leirtrø, Ørland. 5. Kristian Torve, AUF/Oppdal. 6. Pål Sture Nilsen, LO/Klæbu. 7. Gunhild Øyangen, seniorkandidat/Agdenes. 8. Marit Bjerkås, Rennebu. 9. Ferhat Güven, Trondheim. 10. Hans Vintervold, Røros. 11. Gunn Elin Flakne, Trondheim. 12. Julie I. Hole, Trondheim. 13. Per Olav Hopsø, Melhus. 14. Ingrid Aune, Malvik. 15. Ståle Vaag, Hemne. 16. Rita Ottervik, Trondheim.

Stortingsrepresentant og nestleder i Ap, Trond Giske, foreslås på topp på lista til Sør-Trøndelag Ap.  

Stortingsrepresentant og nestleder i Ap, Trond Giske, foreslås på topp på lista til Sør-Trøndelag Ap.  

Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen foreslås som nummer to på lista til Sør-Trøndelag Ap ved stortingsvalget neste høst.  

Stortingsrepresentant Eva Kristin Hansen foreslås som nummer to på lista til Sør-Trøndelag Ap ved stortingsvalget neste høst.  

Jorodd Asphjell, stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag Ap, foreslås til tredjeplassen på Sør-Trøndelag Aps liste.  

Jorodd Asphjell, stortingsrepresentant for Sør-Trøndelag Ap, foreslås til tredjeplassen på Sør-Trøndelag Aps liste.  

På forsiden nå