Så halloween-skrekkfilm før han angrep med øks og kniv

16-åringen hadde på seg en hvit maske da han angrep kvinnen i 40-årene på halloween.

Samtykker til videre fengsling: Advokat Jon Reidar Aae er den voldssiktede tenåringens forsvarer. Han opplyser at klienten samtykker til en ny periode i varetekt. 

Saken oppdateres.

Tirsdag i forrige uke ble 16-åringen framstilt for varetekt i Sør-Trøndelag tingrett siktet for grov kroppsskade. Han erkjente straffskyld og retten ga påtalemyndigheten medhold i varetektsfengsling i en uke under forutsetning av at dette skjedde ved institusjonsopphold, fortrinnsvis i barne- og ungdomspsykiatrien, og ikke i et ordinært fengsel.

«Kroppsskaden er av en slik grov karakter, og dette tilsier en nær gjentagelsesfare», het det i kjennelsen fra tingretten.

- Han uttrykker selv at han trenger hjelp. Det er årsaken til at vi aksepterer varetekt, sa tenåringens forsvarer Jon Reidar Aae etter fengslingsmøtet.

Advokaten opplyste også at klienten hadde noen tanker som han hadde gjort alvor av denne kvelden, uten at han kunne forklare hvorfor.

Tenåringen samtykket i å tilbringe varetektsperioden ved Barne- og ungdomspsykiatrisk klinikk på Lian.

Vil ha ny periode i varetekt

Tirsdag går varetektsperioden ut. Politiadvokat Ellen Moksnes Andresen ved Trøndelag politidistrikt, opplyser til Adresseavisen at politiet ønsker tenåringen fengslet for en ny periode. Dette er også noe 16-åringen og hans foreldre samtykker til, opplyser Aae.

Etter forrige fengslingsmøte ble det gjennomført en primærpsykiatrisk undersøkelse av siktede.

- Som følge av denne undersøkelsen, er det nå oppnevnt to sakkyndige for å foreta rettsmedisinsk undersøkelse av ham, sier Aae.

Hentet kniv på kjøkkenet

Det var på halloween-kvelden i forrige uke at den fornærmede kvinnen i 40-årene ble angrepet av tenåringen som kom og ringte på døren hennes. Hendelsen skjedde ved et gårdsbruk på Svorkmo. Kvinnen ble kjørt til Orkdal sykehus etter angrepet, men ble ikke livstruende skadd.

I et politiavhør i forrige uke forklarte 16-åringen at han hadde sett på en skrekkfilm før angrepet.

- Han hadde sett en film fra filmserien som heter Halloween, sier Aae.

- Var det der han fikk ideen om angrepet?

- Det er det vanskelig å ha en sterk formening om, men det er slike ting Halloween-filmen handler om. Samtidig har han hatt slike tanker over tid, sier Aae.

- Hvor kom våpnene fra?

- Kniven hentet han på kjøkkenet og øksa i garasje. Det skjedde rett før hendelsen, sier Aae.

- Hvordan så masken hans ut?

- Det var en hvit maske med hull til munn og øyne, sier forsvareren.

Ringte politiet for å melde seg

Da Adresseavisen i forrige uke spurte politiet om relasjonen mellom siktede og fornærmede, ble det opplyst at de er fra samme bygd og bor i nærheten av hverandre. Aae opplyser at kvinnen i 40-årene var et tilfeldig offer.

Etter at voldsepisoden hadde skjedd på halloween, ringte den siktede 16-åringen nødnummeret for å melde seg.

- Han kom til seg selv og ringte for å si hva han hadde gjort, sier Aae.

Tenåringen ble pågrepet i nærheten av huset til fornærmede da politiet ankom.

Undersøkelser: Krimteknikerne undersøkte både gårdsplassen og inngangspartiet etter angrepet på halloween. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Undersøkelser: Krimteknikerne undersøkte både gårdsplassen og inngangspartiet etter angrepet på halloween.  Foto: Joakim Slettebak Wangen

På forsiden nå