Det var på kvelden 8. september i år at motorsyklisten ble tatt i en fartskontroll utrykningspolitiet gjennomførte på E6 i Melhus. Patruljen målte farten til 182 km/t i 90-sonen.

Onsdag måtte 30-åringen møte i Sør-Trøndelag tingrett på grunn av fartsovertredelsen, og i tilståelsessaken avga han en uforbeholden tilståelse.

Uaktuelt med samfunnsstraff

Ifølge dommen skjedde i råkjøringen mens siktede hadde en passasjer på motorsykkelen. Retten karakteriserer det hele som en svært grov overtredelse, og finner ingen formildende omstendigheter som kan gi grunnlag for samfunnsstraff. Det er ikke relevant at passasjeren samtykket til råkjøringen, heller ikke at 30-åringen tidligere er ustraffet, ifølge dommen.

«Det er skjerpende at kjøringen skjedde med motorsykkel og at siktede hadde passasjer på sykkelen. Selv om kjøringen skjedde uten andre biler i nærheten og på tørr asfalt på rett strekning med midtrabatt, er overtredelsen av en så alvorlig art at retten anser det utelukket å dømme samfunnsstraff», går det frem av rettsavgjørelsen.

For fartsovertredelser i 90-sonen ligger grensen for å idømme samfunnsstraff noe over 140 km/t, ifølge dommen.

Tok betenkningstid

Tingretten dømte 30-åringen til fengsel i 27 dager, han må i tillegg betale 10 000 kroner i bot og mister førerkortet i 27 måneder. Dette var i tråd med påtalemyndighetens straffeforslag.

30-åringen tok betenkningstid etter at dommen var opplest for ham.