Mellom klokken 14.45 og 16.30 fredag hørte flere av innbyggerne i Svorkmo flere eksplosjoner.

- Først var det tre smell, så fire smell. Jeg syntes det var ekkelt når man ikke vet hvorfor det smeller, sier Inger Amalie Tønnes. Hun driver en garn- og brodeributikk i samme bygget som Joker-butikken på Svorkmo.

Siden torsdag kveld har store politistyrker og Forsvaret vært i området. Veien opp til stedet der mannen ble pågrepet torsdag kveld har vært sperret av. Det ble funnet flere våpen og sprengstoff i området.

Etterlyser info

Våpnene skal ha vært registrert ifølge politiet.

Hus har ristet og glassene i skapene har klirret på steder flere kilometer unna stedet der sprengningene foregikk, forteller flere vitner Adresseavisen har snakket med. Lørdag morgen er det rolig på stedet der mannen ble pågrepet, og synlig politi har dratt fra stedet.

Tønnes etterlyser mer informasjon i forkant av eksplosjonene.

- Noen skal ha fått beskjed om at det bare var en øvelse, men folk skjønner jo at det ikke er det. En øvelse skal jo varsles. Jeg synes de skulle ha gitt mer informasjon slik at folk ikke blir redde og slik at vi slipper å være nervøse, sier hun.

- Ikke vant til slikt

På halloween-kvelden ble også en kvinne angrepet med kniv og øks i Svorkmo. Dette er derfor den andre hendelsen i den rolige bygda i Orkdal på kort tid.

- Det har vært mye i den siste tiden. Folk blir redde. Vi er ikke vant til slikt, sier Tønnes.

Svorkmo og områdene rundt er vanligvis rolige steder der alle kjenner hverandre og man vet hvem som bruker å ferdes i området.

- Jeg skjønner at eldre og unge blir utrygge og låser døra når det er slik, sier Tønnes.

Hun tror derimot at det bare er snakk om tid før ting blir som normalt igjen.

- Jeg føler meg trygg på at politiet har funnet alt sprengstoffet. Jeg tror ikke de ville dratt hvis de ikke hadde det. Det tar sikkert litt tid, så er vi tilbake til normalen igjen, sier Tønnes.

- Tar selvkritikk

Operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt sier til Adresseavisen at det ble avfyrt seks detonasjoner i forbindelse med ufarliggjøringen av sprengstoffet som ble funnet.

- Jeg skjønner at man ønsker mer informasjon, og det burde vært gitt opplysninger om pågripelsen utover kvelden på torsdag. Men det var taktiske årsaker til at det ikke ble sendt ut informasjon da det ble funnet våpen og sprengstoff, forklarer Volden.

- Men jeg tar selvkritikk på at vi ikke gikk ut med mer informasjon i etterkant av pågripelsen, sier Volden.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter